Tarlós csalódott Orbánban

„Szégyellje az magát, aki így bánik a szövetségesével.”
Ne a fővárosra, hanem az államra haragudjon az, aki nem tud majd bejönni Budapestre, ha esetleg gond lenne a BKK agglomerációs járataival - mondta Tarlós István főpolgármester az Index.hu-nak adott interjújában. Ez azért következhet be, mert BKK kötött az NFM-mel egy megállapodást, amit nem teljesített az NFM, 2015-ben egy fillért sem adott az agglomerációs közlekedésre.

A BKK a múlt héten felszólító levelet küldött nekik, hogy fizessenek, és ha 15 napon belül nem teszik, felmondják a szerződést. A tömegközlekedéssel kapcsolatban Tarlós nem ért egyet a miniszterelnök álláspontjával. A főpolgármester továbbra is azt mondja, hogy a főváros nem tudja finanszírozni az agglomerációs közlekedést, azt az államnak kellene átvennie.

A decemberi, Orbán Viktorral folytatott megbeszéléséről azt mondta, hogy kevesebb eredményt hozott, mint amit gondolt volna. De „ennél is nagyobb csalódás volt számomra főleg emberileg. Mert mindent a politikában sem lehet.” Ezt arra értette Tarlós István, ahogy a BKV teljes finanszírozási terhét a fővárosra testáló salátatörvényt bevitték a parlamentbe és megszavazták.

Erről nyilatkozta nemrég, hogy kést vágtak a hátába.

 A Fidesz-kormány egyértelműen ki akarja véreztetni Budapestet, és ettől Tarlós István főpolgármester sem tudja megvédeni a várost, amely így a rendszerváltás óta nem látott méretű bajba került - közölte a Demokratikus Koalíció kedden.

• Az ellenzéki pártok egyöntetűen arról beszéltek a miniszterelnök és a főpolgármester decemberi találkozója után, hogy a budapestiek kárára húzódik a főváros finanszírozásának kérdése.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu