Fákat vágtak ki a ligetben, civilek mentek tüntetni ellene

A Magyar Zene Házánál elkezdték kivágni a fákat, ami része a Városliget felújításának - írja az mno.hu. Többen is kimentek tiltakozni, végül leálltak a munkálatokkal.
Többen nemtetszésüknek adtak hangot a kivágással kapcsolatban - olvasható a portálon, amely így értesült: elképzelhető, hogy a városligeti munkákat kivitelező cég birtokvédelmet kér. Ez azt jelentené, hogy akár erőszakkal is eltávolíthatják majd a munkálatokat zavaró személyeket.

A Facebookon azonnal elkezdtek szerveződni a civilek, hogy megakadályozzák a fák kivágását.

Ezután már délelőtt néhány tiltakozó ki is ment a helyszínre, kisebb dulakodás is volt - írja az Index. Volt, aki a teherautók útját akarta elállni, mások bementek a lezárt területre. Később a PM aktivistái is megjelentek, ők elérték, hogy abbamaradjanak a munkálatok.
 

Barikádokat építettek a helyszínen maradók a kivágott fákból, hogy a munkagépekkel nehezebb legyen megközelíteni a területet.


"Természetvédelmi terület, favágóknak belépni életveszélyes és tilos!" - ezt írták ki az egyik fán található molinóra. Sátrakat is vertek, éjszakáig biztosan maradnak, mert egyes hírek szerint éjfélkor folytatódik a fák kivágása.A korábban nagy népszerűségnek örvendő, Kertem nevű helynél lesz majd a Magyar Zene Háza, itt kezdték el a munkálatokat.A volt Hungexpó épületénél az MTI írása szerint „19 fát szükséges növényegészségügyi vagy kertészeti okok miatt kivágni, de a parkrészen található tuskók és a kiszáradt koronájú, elpusztult faegyedek eltávolítása is indokolt”.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu