RETRO RÁDIÓ

16. Magyar Táncfesztivál és 6. Gyermektáncfesztivál – online és személyesen





A Győri Balett június 14-től 20-ig rendezi meg Győrben a 16. Magyar Táncfesztivál és 6. Gyermek Táncfesztivált.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.14.
kicsiknek

Egy év kihagyás után Győr idén ismét a tánc fővárosa lesz a nyár elején. Online és szabadtéri közösségi vetítések – közönségtalálkozók mellett három nagyszabású produkciót is tartanak a város szívében.

A meghívott előadások egy része online lesz elérhető az adott napon reggel 7-től este 10-ig. A kortárs alkotók és előadók sorában látható lesz az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat Vérző patak című darabja, amely Arany János Ágnes asszony balladáját dolgozza fel, a bűn és bűnhődés témakörét körbejárva. A fesztivál második napján a Hámor József nevéhez köthető Gangaray Dance Company darabjában az ókori agora válik a tánc spirituális szentélyévé.

A továbbiakban bemutatkozik a Közép-Európa Táncszínház a hozzájuk rendszeresen visszatérő Anton Lachky egyik darabjával, az idén 30. jubileumát ünneplő Budapest Táncszínház vadonatúj premierjével a Viszlát a levegőben! című művel, amelyben a cirkuszművészet eszköztárát is felvonultatják. A mindössze néhány évvel ezelőtt megalakított, legfiatalabb társulat, a Székesfehérvári Balett Színház táncdrámát alkotott tavaly a trianoni békediktátum 100 éves évfordulójára, amelyet szintén megtekinthetnek online az érdeklődők, csakúgy, mint Bozsik Yvette groteszk retródarabját, a gyerekkori élményekből összegyúrt Nyaralást. A zárónapi virtuális színpadon a Szegedi Kortárs Balett vezetője, Juronics Tamás legutóbbi, személyes hangvételű, családtörténeti remekműve a Credo jelenik meg. Részletek itt.





Ezeket olvastad már?
Országos Star Wars rajongói találkozó

Országos Star Wars rajongói találkozó

Élőzenés farsangi táncház a Bartók Táncegyüttessel

Élőzenés farsangi táncház a Bartók Táncegyüttessel

Családi öko-délután a Csobánka téren

Családi öko-délután a Csobánka téren

Pendüljünk egy húron! – Zenés-bábos előadás

Pendüljünk egy húron! – Zenés-bábos előadás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás