Kihallgatáson verték agyon a rendőrök

Kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanúja miatt őrizetbe vettek két rendőrt Bács-Kiskun megyében.
Az Országos Rendőr-főkapitányság szerda késő délután sajtótájékoztatót tart az ügyben. A megyei főügyészség sajtószóvivője szerdán azt közölte, hogy a két gyanúsított hivatalos eljárás során súlyosan bántalmazta az áldozatot, és az belehalt a verésbe.

Gyugyi Csilla elmondta: a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség az ügyben kényszervallatás és halált okozó testi sértés bűntette miatt indított nyomozást. Két gyanúsítottat hallgattak ki, akik hétfőn - hivatalos eljárás során - egy embert „testszerte bántalmaztak”, s annak következtében a sértett belehalt sérüléseibe. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, mert a bűncselekmény súlya miatt tartani lehetne szökésüktől, illetve a nyomozás érdekeit, sikerét veszélyeztetné, ha szabadlábon védekeznének.

A hvg.hu egy helyi hírportálra hivatkozva szerdán számolt be arról, hogy az izsáki rendőrőrsön életét vesztette egy férfi, akit egy kisebb lopás miatt vittek be. Az őt azonosító ember szerint péppé volt verve az arca - adta hírül a Bács-Kiskun megyei hírportál, a bama.hu a Petőfi Népe értesülésére hivatkozva - tették hozzá.

A megyei rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy a kiskőrösi rendőrkapitány kedden azonnali hatállyal megszüntette a két rendőr szolgálati viszonyát.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu