Hárman haltak meg az üllői lövöldözésben

Engedély nélkül tartott maroklőfegyverrel ölte meg két családtagját, illetve önmagát, valamint sebesítette meg élettársa anyját S. Ferenc hétfőn Üllőn - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a honlapján.
A főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást S. Ferenc, 74 éves üllői lakos ellen.

A rendőrség intézkedett a család kutyájának biztonságba helyezéséről, az állatot egy Üllőn lévő menhelyre szállították.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint a 64 éves élettárs, a 41 éves fia, illetve a fegyverét végül maga ellen fordító idős férfi a helyszínen meghalt, az elhunyt élettárs édesanyját súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A hvg.hu információja szerint a baleseti intézetből a sérültet továbbszállították, mivel az ottani intenzív osztályon nem volt hely.

Sajtóinformációk szerint az asszonyt jelenleg a Honvédkórházban ápolják, lélegeztető gépen van, de hamarosan megpróbálják felébreszteni.

Beluzsárné Belicza Andrea az M1 Ma reggel című adásában cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a családtagokon kívül másra - egy, a közelben élő fiatalemberre - is ráfogta volna a fegyvert S. Ferenc.

A családi tragédia feltehető indítékáról a szóvivő egyelőre nem közölt részleteket, csupán annyit mondott, hogy a nyomozók vizsgálják a lövöldözés körülményeit. Az MTI úgy tudja, hogy a szomszédok többször is szem- és fültanúi voltak a házból kiszűrődő hangos veszekedéseknek.

A helyszínelés még tart

Valamilyen pszichológiai ok, például az anyagi ellehetetlenülés miatti kilátástalanság érzése, csalódottság, elkeseredettség, esetleg féltékenység, illetve egy hirtelen kirobbant heves vita is állhat a három halálos áldozatot követelő üllői lövöldözés hátterében — mondta Kovács Lajos nyugalmazott ezredes a tapasztalataira alapozva kedden.
A három halálos áldozatot követelő bűnügyben a PMRFK nyomoz, a helyszínelés és az adatgyűjtés jelenleg is tart.

Általános a döbbenet

Az üllői önkormányzatnak nincsenek olyan információi, melyek szerint a városban hétfő este történt, három emberéletet követelő lövöldözés hátterében esetleg súlyos családi konfliktusok állnának - közölte a település alpolgármestere.

Fehér Imre (Fidesz - KDNP), a több mint 11 ezer lakosú Üllő alpolgármestere elmondta, az önkormányzathoz nem jutottak el olyan hírek, melyek szerint a több mint tíz éve az Akácfa utcában lakó család tagjai között ekkora ellentétek feszültek volna.

Tájékoztatása szerint a városban általános a döbbenet, a tragédia helyszínének közvetlen környezetében csupán lehúzott redőnyöket látni, az Akácfa utcába - ahol tart a helyszínelés - senkit sem engednek be.

Az alpolgármester elmondta, hogy a bűncselekmény egy "átlagos" családi házas övezetben, Üllő északi részén történt, a tragédia elszenvedőiről (a család tagjairól) pedig csupán annyit hallani, hogy meglehetősen zárkózottan éltek.

Beluzsárné Belicza Andrea, a PMRFK szóvivője kevéssel este 10 óra előtt közölte: az eljárást a gyilkossággal gyanúsított idős férfi ellen ugyanúgy lefolytatják, mintha életben lenne, hiszen a súlyos bűncselekmény indítékát ki kell deríteni. A munkában szakértők segítik a rendőrséget. A nyomozók már több szomszédot kihallgattak, de az adatgyűjtés még sokáig eltarthat - tette hozzá a szóvivő.
 

Családirtások Magyarországon 2007 óta

2007. február 13. - Baltával szabdalta halálra feleségét és két gyermekét egy 45 éves férfi a Borsod megyei Alsószuhán.

2007. július 1. - Debrecenben egy nő kidobta két kiskorú gyermekét egy panelház nyolcadik emeletéről, majd a gyerekek után ugrott, mindhárman életüket vesztették. A tragédiát megelőzően a nő összeveszett férjével.

2008. január 7. - Egy dühöngő férfi a Fejér megyei Nagyvenyimen olyan súlyosan bántalmazta édesanyját, hogy az belehalt sérüléseibe. Az elkövető édesapjának is súlyos, életveszélyes sérüléseket okozott, majd magában is kárt tett. A férfi pszichiátriai kezelés alatt állt.

2008. január 8. - A Vas megyei Rátót községben egy 53 éves nő késsel megölte 12 éves lányát és 76 éves édesanyját, majd öngyilkos lett.

2008. január 21. - Szekszárdon egy férfi megfojtotta 16 éves fiát, majd felakasztotta magát.

2009. március 14. - A Veszprém megyei Ajka-Bakonygyepesen egy 48 éves férfi halálra szúrta 15 éves nevelt fiát, 37 éves élettársát pedig életveszélyesen megsebesítette. A tettes a tragédia helyszínéről elmenekülve magával vitte ötéves, szintén megsérült kislányát, akit átadott rokonainak.

2010. március 15. - A Győr-Sopron megyei Tényőn egy férfi előbb a feleségét, majd két kislányát ölte meg baltával, magát előbb késsel sebezte meg, végül láncfűrésszel vágta el a saját nyakát. A tettes pszichiátriai kezelés alatt állt.

2010. augusztus 19. - A Komárom-Esztergom megyei Ácson egy 28 éves férfi megölte 27 éves élettársát és annak két kiskorú gyermekét, majd magával is végzett. A bűncselekményt valószínűleg a megromlott élettársi kapcsolat és az anyagi nehézségek miatt követhette el a férfi, aki elmeorvosi kezelés alatt állt.

2011. július 19. - A Pest megyei Valkón egy 27 éves férfi több késszúrással megölte édesanyját, nagyanyját és barátnőjét, majd magával is végzett.

2011. július 19. - A Bajához tartozó Mártonszálláson egy 47 éves asszony gyógyszerrel megmérgezte örökbe fogadott lányát és két nevelt fiát, s magával is végezni akart. A 10 éves kislány meghalt, a két kisfiú kihányta a gyógyszereket, s az elkövető nő is életben maradt.

2012. március 19. - Tatabányán feltehetően kábítószer hatása alatt állt az a 21 éves férfi, aki lakásukban egy késsel és egy húsvágó bárddal megölte az édesanyját, majd apjára is rátámadt, tettének elkövetése után pedig kivetette magát a szomszédos ház tízedik emeletéről és szörnyethalt.

2012. április 6. - A Fejér megyei Kulcson négy ember meghalt, három súlyosan megsérült, amikor támadás érte egy vállalkozó családját. A rendőrség elfogta a gyilkossággal gyanúsított családtagot, egy 24 éves fiatalembert.

2013. február 14.- Megölte két kisgyermekét, felgyújtotta a házat, majd magával is végzett egy férfi a Vas megyei Csepregen. A gyermekek anyjának sikerült elmenekülnie, sokkos állapotban kórházba került.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu