Kilép a Fidesz-frakcióból Balogh József

Balogh József csütörtökön tájékoztatta a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy azonnali hatállyal kilép a képviselőcsoportból - derül ki Rogán Antalnak közleményéből. A Fidesz frakcióvezetője szerint Baloghnak kell döntenie saját mandátuma sorsáról.
Balogh József az Index hírportállal közölte: országgyűlési képviselői mandátumát megtartja, független képviselőként politizál tovább.

Rogán Antal szerint kizárólag az élettársának bántalmazásával gyanúsított Balogh József rendelkezhet parlamenti mandátuma sorsáról azt követően, hogy a politikus kilépett a kormánypárti képviselőcsoportból és hétfőtől már függetlenként vesz részt az Országgyűlés ülésein.

A Fidesz frakcióvezetőjének közleményében úgy fogalmaz: számára magánemberként, férjként és apaként is elfogadhatatlan, ha valaki bántalmazza szeretteit, családtagjait és ezt a véleményét a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának minden tagja osztja. Ezt pedig "tudomására hozta" Balogh Józsefnek is, aki ezt követően tájékoztatta arról, hogy kilép a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjából.

Rogán Antal hangsúlyozta, tudomásul vette a jövő héttől függetlenként politizáló képviselő döntését és azt kérte, mindenki várja ki a politikus ellen indult eljárás végét. Balogh József lemondásának szükségességéről szólva úgy fogalmazott: "kifejezhetem én a szándékunkat, (...) a képviselők ettől függetlenül maguk dönthetik el mi történjen a mandátumukkal".

Balogh József az Indexnek azzal indokolta döntését, hogy a történtekkel kapcsolatban "a balliberális média folyamatos támadásai" sértik a Fidesz-MPP és a kormány érdekeit". Hozzátette: rossz passzban van, vidéki lakásába zárkózott, és a sajtóban megjelent cikkeket sem olvassa, így állítása szerint arról sem hallott, hogy Rogán Antal és Kövér László házelnök felszólította volna, hogy adja vissza mandátumát. Hangsúlyozta: döntését önállóan és minden pártbeli felszólítás nélkül hozta meg.

Balogh József élettársát korábban a kecskeméti kórházban kezelték, de a Blikk információi szerint már kiengedték. Arról, hogy mi baja, a kórház nem adhatott felvilágosítást, de a 444.hu portálnak egy helyi forrás azt mondta, a politikus annyira megverte a nőt, hogy eltört az orra. Mivel nyolc napon túl gyógyuló sérülésről van szó, a kórház hivatalból értesítette a rendőrséget, amely haladéktalanul megkezdte az eljárást - írta a nol.hu.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője több sajtóorgánumnak is nyilatkozott az ügyben, eszerint a kecskeméti rendőrkapitányság hétfőn küldte meg az ügy iratait.

Balogh József az Indexnek azt mondta, nem emlékszik arra, hogy megverte volna élettársát. Mint fogalmazott, lagziból jöttek haza, be volt rúgva, szerinte az is előfordulhatott, hogy élettársa átesett kutyájukon, és úgy szerezte sérülését. A fideszes képviselő közölte: lemond mentelmi jogáról, ha szükség lesz rá.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu