A hétvégén mérséklődik a meleg

A hétvégén többfelé lehetnek záporok, néhol zivatarok, és fokozatosan mérséklődik a meleg is. 
Pénteken, amikor az ország egyes területein már csak 19 fokig melegszik fel a levegő, helyenként 28 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délutáni országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken kezdetben még több helyen lehet zápor, keleten zivatar is, de aztán napközben mindenütt csökken a felhőzet és kisüt a nap. A Dunántúlon és az ország keleti tájain megélénkülhet, néhol meg is erősödhet a szél. Zivatarok idején viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 18 Celsius-fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 és 25 fok között alakul, de keleten, délkeleten 26 és 28 fok is lehet.

Szombaton is több-kevesebb napsütés várható, de helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A minimumhőmérséklet 9 és 14 fok között alakul, napközben 21-26 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, és elszórtan záporeső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 21 és 26 fok között alakulnak.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu