Halálos áldozata is van a raliversenynek

Összesen kilencen sérültek meg. A sérültek közül a kórházba szállítást követően - a korábbi sajtóinformációkkal ellentétben - egy 37 éves nagykállói férfi vesztette életét.

Rendőrök is megsérültek a balesetben

Két rendőr is megsérült a vasárnapi nagykállói autóversenyen történt balesetben - erősítette meg a sajtóinformációkat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

A balesetet az okozta, hogy az egyik versenyző egy kanyarban kisodródott, és autójával a nézők közé csapódott - közölte a főkapitányság a www.police.hu oldalon.

A Kelet-Magyarország hétfői számában azt írta, a sérültek között egy szolgálaton kívüli és egy szolgálatban lévő rendőr is volt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Még mindig életveszélyben egy sérült

Csaknem öt órán át tartó életmentő műtétet végeztek a debreceni Kenézy Kórházban azon a férfin, aki nézőként a Nagykálló közelében vasárnap rendezett autóversenyen történt balesetben sérült meg - mondta a kórház szóvivője.

Szentgyörgyi János tájékoztatása szerint a 31 éves férfi súlyos fejsérülést - koponyaalapi törést - szenvedett, illetve a mája és a belső hasürege is sérült. Ezek a sérülések egyenként is életveszélyesek - tette hozzá.

A szóvivő elmondta, hogy a férfi lábai is súlyosan sérültek, az orvosoknak a legtöbb munkát a végtagok kezelése adta. A férfi állapota „a körülményekhez képest stabilizálódott”, de továbbra is életveszélyben van - mondta Szentgyörgyi János, jelezve, hogy az éjjel további vizsgálatokat is elvégeznek a sérültön.

Vizsgálatot rendelt el az autósport szövetség

Az MNASZ részvétet nyilvánított a balesetben elhunyt családjának.

A közlemény szerint az MNASZ vezetősége a rendőrségi nyomozással párhuzamosan azonnali hatállyal elrendelte, hogy a szövetség saját hatáskörben, szakértők bevonásával haladéktalanul kezdje meg a tragédia körülményeinek sportszakmai kivizsgálását, amelynek eredményeit nyilvánosságra hozzák.

A sportszövetség első számú feladatának tekinti a versenyzők, a közreműködők és nézők biztonságának szavatolását a rendezvényein, amelyeken a sporttörvény szabályai szerint jártak, és járnak el - hangsúlyozták.

A közleményben az MNASZ őszinte részvétét fejezte ki az elhunyt családjának, és mielőbbi felépülést kívánt a kórházban ápolt sérülteknek.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu