Sportlövő a szigetszentmiklósi túszejtő

Hozzáértő módon kezelte fegyverét az a férfi, aki csütörtök reggel fegyverrel túszul ejtette feleségét Szigetszentmiklóson. Pénteken előzetes letartóztatásba helyezhetik a lövöldöző férfit.
Kiderült, hogy a férfi sportlövő - mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a helyszínen újságíróknak.

Egy súlyos, egy könnyű sérült

Egy súlyos és egy könnyű sérültet szállítottak a mentők kórházba csütörtök délelőtt Szigetszentmiklósró - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese. Valics Dezső közölte: két mentőautót küldtek a helyszínre, és ott két férfi sérültet találtak. Egyikük súlyos kézsérüléseket, a másik könnyű sérüléseket szenvedett, mindkettőjüket egy budapesti kórházba vitték — tette hozzá.

A napokban mondták volna ki a válást

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának információi szerint férfi három éve külön él a feleségétől, és a napokban mondták volna ki a válást. Csütörtök reggel azonban a férfi Parabellum típusú éles lőfegyverrel kényszerítve beültette autójába a nőt, majd több helyszínt követően Szigetszentmiklós határában, a Csepeli út egyik bekötő útján álltak meg. Itt a nő menekülni próbált. A férfi ekkor 6-8 lövést adott le, de a nőt nem találta el. A segítségére érkező férfi keze azonban megsérült.

A TEK akcióját a helyszínen személyesen irányító Hajdu János elmondta, kiérkezésükig a helyi rendőrök tartották a kapcsolatot a túszejtővel. Ezt követően a TEK túszejtéssel foglalkozó szakemberének sikerült elérnie, hogy a férfi eltegye fegyverét és eltávolodjon a nőtől. Amikor a túszejtő autója felé tartott, a TEK munkatársai egy úgynevezett nem halálos fegyverrel ártalmatlanították a férfit. Hajdu János azt mondta: a túszejtő és felesége is csak kisebb hámsérüléseket szenvedett.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr—főkapitányság szóvivője elmondta: a túszejtő egy 35 éves csepeli férfi, a felesége 33 éves, a nő segítségére érkező férfi 28 éves halászteleki lakos.

Pénteken előzetes letartóztatásba helyezhetik a lövöldöző férfit

Előzetes letartóztatásának kezdeményezése mellett őrizetbe vették P. Gyulát. A letartóztatásról várhatóan pénteken döntenek - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a 35 éves P. Gyula - aki ellen emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség - még kórházban van, tart a kihallgatása és a túszul ejtett feleség meghallgatása, valamint a tanúk felkutatása és kikérdezése. A PMRFK őrizetbe vette a gyanúsítottat, egyúttal kezdeményezték előzetes letartóztatását, és akár már pénteken elrendelhetik - tette hozzá a szóvivő.

Az MTI úgy tudja, hogy a nő védelmére kelő, súlyos lőtt kézsérüléseket szenvedő 28 éves halásztelki férfit megműtötték, így később hallgatják ki.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu