1:44 millióhoz - ennyi az esély egy szelvénnyel

Bár minden idők legnagyobb lottónyereményének csak fele az e heti telitalálatért járó összeg, a 2 milliárd 555 millió forint milliókat csábít játékra.
Már huszonhárom hete halmozódik az ötös lottó főnyereményének összege, a két és fél milliárd forintot is meghaladó nyeremény növeli a játékkedvet. Míg egy átlagos héten hozzávetőlegesen 3,5 millió számsort küldenek játékba, addig az utóbbi hetekben már hatmilliót meghaladó játékszámra is volt példa. 1:44 millióhoz az esélye annak, hogy ha ön ma kitölt egy szelvényt, szombat este milliárdoknak örülhet.

A fél ország lottózik

A Szerencsejáték Zrt. sajtóosztályának tájékoztatása szerint egymilliárdos nyereménytől kezdve érezhetően fokozódik a játékkedv hazánkban. Ez azonban rögvest lankadni kezd, ha valaki elviszi a főnyereményt: amint valaki elviszi a rekordösszeget, újra a szokásos három és fél millióra esik vissza a megvásárolt szelvények száma. Vagyis hosszú távon nem szerez több rajongót a lottó azáltal, hogy egy rekordnyeremény időszakosan ráirányítja a figyelmet.

Az ötös nyereménye egyébként nettó összeg, abból adózni már nem kell. Ha többeknek is sikerül eltalálniuk az öt nyerőszámot, a nyereményt köztük arányosan elosztják.

90 napot várnak a nyertesre

A főnyereményért azok indulhatnak, akik vasárnap hajnali öt és szombat délután fél hat között küldik játékba számaikat. Ha ezen a héten lesz ötös, akkor a szerencsés számsort megjátszó játékosnak a szelvényével kell bizonyítania, hogy őt illeti meg a nyeremény. 

A mostani összeg természetesen rendkívül nagy összegű nyereménynek minősül, annak, aki ezt elviszi, az úgynevezett nagynyertes vonalat kell felhívnia. Erre 90 napja van. A telefonbeszélgetés során a szelvényről leolvasható információk kérésével bizonyosodik meg a Szerencsejáték Zrt. munkatársa arról, hogy valóban a nyertessel beszélget. 

Alkalmazás
40 ezer fölötti a májusban elkészített Okoslottó alkalmazást letöltők száma. Egy év alatt – részben az alkalmazásnak köszönhetően – 57 százalékkal nőtt a telefonnal lottózók száma hazánkban.Olyasfajta kérdésekre számíthat a szerencsés, mint hogy hol és mikor játszotta meg a szelvényt, hány mezővel, és például a harmadik mezőben mi volt a legkisebb szám. Ezek után egyeztetnek vele személyes találkozót, ahol a szelvényt terminálon ellenőrzik. Azután rögzítik a nyertes személyes adatait, amelyeket természetesen a továbbiakban diszkréten kezelnek. A nyereményt banki átutalással juttatják el hozzá, a későbbiekben pedig nem tartanak vele kapcsolatot.

Egy évig halmozódhat

A hagyományos módszer mellett ugyanakkor lehetőség van arra is, hogy mobiltelefonon – SMS-ben vagy alkalmazás útján –, illetve az interneten küldjük játékba szerencseszámainkat. Aki SMS-ben vagy az interneten játszik, azt a rendszer üzenetben vagy levélben értesíti arról, ha eltalálta az öt számot.  

Ha senkinek sem sikerül ezen a héten eltalálnia az öt nyerőszámot, a nyeremény tovább halmozódik. Egyelőre messze van még az a nap, amikor szóba kerülhet a nyereményhalmozódás vége – legfeljebb egy évig nőhet a nyeremény. Ha 52 héten át nincs telitalálat, akkor a többi nyertes között osztják el a – feltehetőleg ekkorra már minden képzeletet felülmúlóra dagadó – összeget. 
 

Sok volt a rekordnyeremény az utóbbi időben

A nemzetközi lottójátékokon előfordult már az is, hogy tízmilliárdoknak megfelelő összeggel lett gazdagabb egy-egy szerencsés.

• 656 millió dollár volt az Egyesült Államok történetének legnagyobb lottónyereménye a Mega Millions lottón. Tavaly márciusban sikerült ezt a főnyereményt megütnie egy szerencsésnek. Ez több mint 130 milliárd forintnak felel meg.

• Idén márciusban vitték el a szintén amerikai Power-ball lottó jackpotját, ez
338 millió dollárt, azaz 83 milliárd forintot hozott a nyertesnek.

• A kilenc országban játszott EuroMillions lottó 190 millió eurós – több mint 50 milliárd forint – főnyereményét tavaly augusztusban egy brit játékos nyerte.

• Nem jelentkezett egy brit lottónyertes a 63,8 millió fontos (22 milliárd forintos) EuroMillions nevű játékon megnyert lottófőnyereményéért tavaly júniusban. Így a pénzt a National Lottery jótékony célra fordította.

• A kanadai lottózás történetének eddigi legnagyobb nyereményét, 64,3 millió kanadai dollárt – 14 milliárd forintot – idén áprilisban vitték el négyen.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu