A Médiatanács megindítja a Klubrádió ingyenes frekvenciahasználatához szükséges eljárásokat

Hivatalból eljárást indít a Klubrádió budapesti 92,9 MHz-es frekvenciára szóló szerződésének hatósági szerződéssé alakítása érdekében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa - közölte a szervezet szóvivői irodája az MTI-vel csütörtökön.
A testület szerdai ülésén arról is döntött, hogy megteszi a szükséges lépéseket a rádió közösségi médiaszolgáltatásként való elismeréséhez, amely lehetővé teszi az ingyenes sugárzást.
A tájékoztatás szerint Karas Monika, a Médiatanács elnöke hivatalba lépése óta a vezetői döntést igénylő ügyeket sorra véve tájékozódott többek között a Budapest 92,9 MHz közösségi frekvenciára vonatkozó szerződés kérdésében is.

A hatóság elnöke ez után kérte fel az NMHH Hivatalát, hogy az irányadó bírósági ítéletek és a hatályos médiaigazgatási szabályok figyelembevételével tekintse át, milyen jogi lehetőségek állnak rendelkezésre annak érdekében, hogy lehetővé váljon a rádió zökkenőmentes frekvenciaváltása.

A közösségi frekvencia használatának alapvető feltétele az, hogy a Klubrádió, a médiatanács és az NMHH Hivatala közösen teremtse meg a zökkenőmentes átállás lehetőségét - tudatta a testület szóvivői irodája közleményben a Karas Monika, a hatóság és a médiatanács vezetőjének elnökletével hozott döntés részleteit.

Tájékoztatásuk szerint fontos feltétel az is, hogy a rádiót üzemeltető vállalkozó a hatályos jogszabályoknak megfelelően benyújtsa a médiaszolgáltatás közösségivé nyilvánításához szükséges iratokat és nyilatkozatokat, illetve az átállással egy időben a rádió végleg befejezze sugárzását a 95,3 MHz-es frekvencián.

E

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu