NMHH: befejeződött a digitális átállás

Csütörtökön 12 óra 30 perckor az ország északkeleti és délnyugati területeit ellátó tévéadók, valamint a hozzájuk kapcsolódó átjátszó adók is befejezték az M1, az RTL Klub és a TV2 analóg földfelszíni adásainak közvetítését, ezzel lezárult az országos digitális átállás második üteme - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
Akik eddig kizárólag ezt a három adót fogták, és nem álltak át a digitális adások vételére, azok a megszokott csatornák helyén még három napig egy figyelmeztető üzenetet olvashatnak, amely a teendőkre hívja fel a figyelmet, és a tájékozódási lehetőségekről nyújt információt.

A 0680-38-39-40-es ingyenesen hívható számon kérhető segítség, valamint a digitalisatallas.hu internetes oldal nyújt bővebb ismereteket.

Az NMHH közölte azt is: a lekapcsolás második ütemének területén minden, az általa felmért és támogatásra jogosult háztartásban határidőre beszerelte a szükséges digitális vételi eszközöket, vagy biztosította a kedvezményes előfizetéses csomaghoz való hozzáférést.

Még november végéig lehet kérni a digitális vételi eszközök telepítését

Az itt élők ugyanakkor továbbra is jelezhetik támogatási igényüket, és az átállás után még egy hónapig, november 30-ig kérhetik a digitális vételi eszközök telepítését a hatóságtól.

Az NMHH folyamatosan bírálja el a kérelmeket, és a jogosultak háztartásaiban az analóg lekapcsolás után a második ütem területén is folytatja a beszereléseket.

Cikk ajánló

 • Roham a mosógépekért

  Legjobb esetben is legfeljebb 20 ezer háztartásba kerülhet támogatott, energiatakarékosabb készülék.

 • Öröm és üröm a Balatonnál

  A statisztikák szerint újra felfedeztük a Balatont, de a tóparti kereskedők mást látnak.

 • A legjobb balatoni strandok

  A legtöbb pontot idén a balatongyöröki strand gyűjtötte be.

 • Színcity

  Kortárs művészek festenek egy hónapon át budapesti tűzfalakra.

 • Levendulázz!

  Bár csaknem egy évszázada honos Tihanyban a levendula, az elmúlt pár év alatt valóságos levendulaláz lett úrrá a félszigeten.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan