Emberölés Tárnokon

A rendőrség egy 45 éves tárnoki férfit gyanúsít azzal, hogy tavaly áprilisban a településen megölt egy 36 éves nőt. Előzetes letartóztatásba helyezték a gyanúsítottat.
C. Zoltán a holttestet saját háza pincéjében elásta és lebetonozta — közölte a Pest Megyei Rendőr—főkapitányság (PMRFK) szóvivője pénteken.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a tárnoki nő és autója eltűnéséről volt férje 2013 májusában tett bejelentést az Érdi Rendőrkapitányságon. Az eltűnés körülményeit közigazgatási eljárásban vizsgálták, ám miután a nő maradványait csütörtökön megtalálták a gyanúsított ingatlanában, most már emberölés miatt folyik eljárás a férfi ellen.

A szóvivő hozzátette: a bejelentő elmondása szerint volt felesége 2013. április 14-én autójával ismeretlen helyre távozott. A járművet állampolgári bejelentés alapján a rendőrök idén január 22-én, egy tatabányai garázsban megtalálták.

Az adatgyűjtés során egyebek mellett kiderült, hogy a garázst az eltűnt nő ismerőse, C. Zoltán bérelte ki tavaly április 24-én. A 45 éves férfit a nyomozók ismét kihallgatták az eltűnéssel kapcsolatban. Vallomása közben a férfi többször ellentmondásokba keveredett, végül bevallotta tettét.

C. Zoltán már a sértett 2007-es válása előtt szerelmi kapcsolatban állt a nővel. A kétgyermekes asszony szorgalmazta, hogy a szintén több gyermeket nevelő, házasságban élő C. Zoltán is váljon el, de erre nem került sor. Amikor tavaly április 15-én az asszony felkereste a férfit annak tárnoki házában, ugyanerről a témáról kezdtek el vitázni, majd veszekedés közben C. Zoltán egy vezetékdarabbal megfojtotta a nőt.

A holttestre zsákokat húzott, majd az alagsori zöldségtárolóba vitte. A nő földi maradványait a nyomozók a férfi által megmutatott helyen csütörtökön meg is találták.

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője péntek reggel tájékoztatott a bűncselekményről. Közlése szerint a PMRFK "bravúros" nyomozását követően egy tárnoki családi ház pincéjében elhantolva és lebetonozva találták meg a nyomozók a tavaly tavasszal eltűnt nőt. Az eddigi adatok alapján a sértett azért kereste fel a gyanúsítottat annak tárnoki családi házában, hogy egy régóta húzódó vitájukat rendezzék. A vita azonban odáig fajult, hogy a férfi egy vezetékdarabbal megfojtotta a nőt. Ezután a holttestet a ház alagsori pincéjébe vitte, majd megbontva a betonaljzatot elásta, s az aljzatot újra lebetonozta — magyarázta az ügyészségi szóvivő.

Előzetes letartóztatásba helyezték a gyanúsítottat

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság péntek délben a nőismerőse megölésével gyanúsított 45 éves tárnoki C. Zoltánt - közölte a bíróság szóvivője. Koszta János tájékoztatása szerint a tárgyaláson a gyanúsított védője ötmillió forint óvadékot ajánlott fel, hogy védencét házi őrizetben helyezzék nyomkövető eszköz viselése mellett.

A bíróság a bűncselekmény súlyához képest egyrészt igen csekélynek minősítette a felajánlott összeget (melynek nagyságára egyébként sem tehetett volna javaslatot a védő), másrészt hangsúlyozta, hogy a nyomozati anyagban részletezettek miatt szóba sem kerülhet a házi őrizet - idézte a tárgyaláson elhangzottakat Koszta János.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu