Sok eső várható négy megyében

Szombatra a várható jelentős mennyiségű eső miatt négy megyére másodfokú, az ország többi területére a heves zivatar, felhőszakadás, illetve erős szél miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.
A veszélyjelzés szerint Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyére a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter eső hullhat. Ugyancsak a sok eső miatt Csongrád, Fejér, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Pest megyére, valamint Budapesten a várható felhőszakadás és a heves zivatarok veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Szombaton a déli óráktól a késő esti órákig több helyen alakulnak ki zivatarok, amelyeket felhőszakadás, kisméretű jég, és viharos (70 kilométer/óránál erősebb) széllökés kísérhet. Ezzel együtt szombat este, éjszaka főként a déli tájakon tartós, intenzív eső várható. Általában az esti órákig előforduló zivatarokból, majd az azt követő tartós esőből területi átlagban is jelentős csapadék valószínű.

Emellett a délutáni órákban a Nyugat-Dunántúlon megerősödik, többfelé viharossá fokozódik a szél. Emiatt Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém, Zala megyére szintén elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 5-11 Celsius-fok között alakul. Nappal keleten 20-25, nyugaton 15-21 fokig melegszik a levegő.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu