Még egy hét áll rendelkezésre a sorrend módosítására

Július 10-ig van lehetőség a hiányzó dokumentumok feltöltésére is.
Már csak pár napig lehet módosítani a felsőoktatási felvételi jelentkezési lapján megadott szakok sorrendjén. Eddig van lehetősége a tanulóknak, hogy a még hiányzó dokumentumokat (például érettségi bizonyítvány, diploma, nyelvvizsga-bizonyítvány vagy OKJ-s bizonyítvány) beküldjék. 

Ugyaneddig van lehetőség arra, hogy a felvételizők mindössze egyszer változtassanak az általuk megjelölt felsőoktatási intézmények sorrendjén. Ezzel a lehetőséggel akkor érdemes élni, ha megváltozott a jelentkező preferencia-sorrendje a megjelölt intézményeket illetően.

Abban az esetben viszont nem érdemes sorrendet módosítania, ha valamelyik jelentkezési helyén nem sikerült az alkalmassági vizsga a felvételizőnek, és ezt a jelentkezési helyét szeretné az utolsó helyre rangsorolni. Hiszen sikertelen alkalmassági vizsga esetén amúgy sem nyerhetne felvételt az adott szakra, függetlenül attól, hanyadik helyen jelölte meg.

Ugyanígy nincs értelme a sorrendmódosításnak abban az esetben sem, ha meggondolta magát a felvételiző a 2014. évi általános felsőoktatási felvételi jelentkezés benyújtása óta, és már nem akar bekerülni a megjelölt intézmények közül egy vagy több helyre, ezért hátrébb rangsorolná őket. Ilyen esetben előnyösebb a jelentkezési hely visszavonását – kizárását – választani. A jelentkezési helyek visszavonása, illetve kizárása nem számít bele a sorrendmódosításba, arra ettől függetlenül van lehetőség.
 

Tudnivalók, segítség

A felvételizők kötelesek az Oktatási Hivatalt értesíteni minden személyes változásról. A hivatal postacíme: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190

Probléma esetén az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatát lehet hívni munkanapokon reggel 8 és délután 16.30 között. A telefonszámok: (06-1) 477-31-31 vagy (06-1) 477-31-10 (1-es menüpont). Az e-mailben érkező kérdéseket az info@felvi.hu címre várják.

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan