Gyanús földárveréseket vizsgáltatna az ellenzék

Feljelentéseket helyezett kilátásba az LMP és a Jobbik is, arra is kíváncsiak, miből finanszírozták az ügyleteket.
Vagyonnyilatkozati eljárásokkal és feljelentésekkel kezdeményezi a Jobbik az általuk gyanúsnak tartott állami földárverések kivizsgálását – közölte Magyar Zoltán. Az ellenzéki párt parlamenti képviselője elmondta, minden olyan esetben feljelentést tesznek, ahol arról kapnak tájékoztatást, hogy valaki a törvényben előírt 300 hektáros maximumnál több földre tesz szert.

A Jobbik emellett a parlamenti képviselők és családtagjaik esetében vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez annak kiderítésére, hogy milyen forrásból finanszírozták a földvásárlást. Példaként említették L. Simon László államtitkár feleségét, akinél elmondásuk alapján azért kezdeményeznek vizsgálatot, mert 246 millió forint értékben vásárolt termőföldet.

Az LMP feljelentést tesz L. Simon feleségének földvásárlásához kapcsolódóan, a párt szerint ugyanis a Velencei-tó környéki területet alulértékelve bocsátották árverésre. Sallai R. Benedek, az LMP politikusa elmondta: független értékbecslővel kívánta alátámasztani állítását, ám az általa megkeresett négy emberből egy sem vállalta a feladatot...    

Az ötletgazda is vásárolt

Győrffy Balázs (Fidesz), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke is vásárolt területet a földárverések során – írta meg a Blikk. Az állami földek eladásának egyik kezdeményezője 15 hektárt vett meg Veszprém megyében 22 millióért. Ő volt az, aki elérte egy módosítójával, hogy a földet nyerő gazdák emelhessék a bérleti díjaikat.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu