DK: nagy bajba került a főváros

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Fidesz-kormány egyértelműen ki akarja véreztetni Budapestet, és ettől Tarlós István főpolgármester sem tudja megvédeni a várost, amely így a rendszerváltás óta nem látott méretű bajba került.
A kormány és a fideszes főpolgármester egymást vádolják hazugsággal - jelentette ki Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt budapesti képviselője kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően.

Tarlós István ugyanis azt állítja a kormány nem fizette ki az agglomerációs közlekedést a BKV-nak, ezért megszűnhet a HÉV-közlekedés, míg a fejlesztési tárca ezt cáfolja - fejtette ki a politikus.

Kiemelte, a kormány az idén a korábbinál 6 milliárd forinttal kevesebbet, 18 milliárd forintot ad a fővárosnak, pontosan annyit, amennyit Budapest egyetlen nap alatt befizet a költségvetésnek. "Elfogadhatatlan, hogy a budapestiek háromszázhatvanötször annyit fizetnek a kormánynak, mint a kabinet Budapestnek" - fogalmazott Gy. Németh Erzsébet. Hozzátette, mindezt a főváros "kivéreztetésének" tartják, hiszen a HÉV-közlekedés mellett olyan közszolgáltatások is elmaradhatnak, mint például a takarítás, vagy a közvilágítás.

A DK politikusa elfogadhatatlannak nevezte, hogy ezzel egy időben arról lehet hallani: a fővárosi tömegközlekedésben tervezett elektronikus jegyrendszer tervezett 15 milliárd forint helyett 30 milliárd forintba kerülhet.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu