Jobbik: a Fidesz segíti olcsón földhöz a külföldieket

A Fidesz segíti olcsón földhöz a külföldieket - szögezte le a Jobbik, amely visszautasította a kormánypárt állítását, hogy a külföldiek és nagybirtokosok érdekeit védi.
"Bődületes hazugság, hogy a Jobbik védené a külföldiek és nagybirtokosok érdekeit, hiszen épp a Fidesz-kormány volt az, aki a magyar adófizetők kárára fél áron juttatott földhöz egy olasz állampolgárt Lábod határában" - fogalmaz a Jobbik közleményében, mely emlékeztetett arra is: Orbán Viktor a 2010-es választások előtt még így fogalmazott: "És elmondhatom Önöknek, Önök biztosak lehetnek abban, hogy amíg a Fidesz kormányon lesz, és abban az én munkám is ott lesz, addig Magyarországon külföldiek - akármit döntenek Brüsszelben - itt soha termőföldet nem fognak vásárolni."

A nagybirtokos "hűbérúri" rendszert szintén a Fidesz valósítja meg, hiszen Fazekas Sándor és Orbán Viktor családja sem marad ki a földlicit nyertesei közül, a "kérges tenyerű" gázszerelő, Mészáros Lőrinc családja pedig mindösszesen másfél ezer hektár termőföldre teheti rá a kezét. "A Fidesz szerint ez a polgári Magyarország" - olvasható a Jobbik parlamenti frakciója által kiadott közleményben.

A Fidesz-frakció - Gőgös Zoltánnak, az MSZP elnökhelyettesének nyilatkozatára reagálva - pénteken úgy fogalmazott: "A szocialisták ismét a magyar gazdák megtámadására készülnek, a Jobbikkal együtt nem először támadják meg a Földet a gazdáknak programot az Alkotmánybíróságon. Megint a külföldi spekulánsok és nagybirtokosok érdekeit védik, ahogy tették azt kormányzásuk alatt is, amikor a külföldi spekulánsok kezére játszották a termőföldeket".

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu