Aláírásgyűjtés a csepeli HÉV megszüntetése ellen

A Párbeszéd Magyarországért (PM) internetes aláírásgyűjtést kezdett a csepeli HÉV megszüntetéséről szóló fővárosi közgyűlési rendelettel szemben.
A Fővárosi Közgyűlés szerdán Csepelt ajánlotta az egyik lehetséges budapesti olimpiai helyszínnek, az ehhez kapcsolódó tervekben pedig a Boráros tér és a XXI. kerület között közlekedő HÉV villamosra cserélése is szerepel.

Hudák János, a PM elnökségi tagja csütörtökön felháborítónak nevezte, hogy a budapesti városvezetés az érintett kerületi lakosokat meg sem kérdezve döntött egy olyan nagy változtatásról, amely feltételezhetően hosszabb utazási időket eredményez majd a Csepelről bejáróknak - fejtette ki.

Emellett azért is elhibázottnak tartaná a villamosvonal kialakítását, mert az szerinte feltételezhetően csak ideiglenes megoldás lenne, Budapest hosszú távú fejlesztési tervében ugyanis a csepeli és a szentendrei hév föld alatti összekapcsolása szerepel az 5-ös metró néven.

Kiemelte: ha Budapest megkapja a 2024-es olimpiai rendezés jogát, akkor az addig hátralévő időnek elégnek kell lennie ahhoz, hogy a csepeli HÉV-et legalább a Boráros térig a föld alá vezessék egy ideiglenes villamosvonal kiépítése helyett.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu