Melegedés várható az utolsó januári hétvégén

A következő napokban is lehet még párás, ködös az idő, de emellett napsütésre és csapadékra is számítani kell. Melegszik a levegő január utolsó hétvégéjén, a hőmérséklet több helyen a 10 Celsius-fokot is meghaladhatja - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos, középtávú előrejelzésből.
Pénteken eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, észak felől egyre több helyen alakul ki eső, zápor, majd északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, de délen és keleten estig felhős marad az ég. Az esti órákban ismét több helyen képződik köd. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb plusz 3 és 10 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. Helyenként szitálás is előfordulhat. A Dunántúlon megélénkülhet a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű. Nappal északkeleten plusz 2-3, délnyugaton 10-12 fokig melegszik a levegő.

Vasárnapra virradó éjszaka északkeleten vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Napközben erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délnyugaton esetleg felszakadozhat a felhőzet. A Dél-Dunántúlon csak elvétve, másutt azonban többfelé valószínű eső, zápor. Emellett megélénkül, többfelé meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban 0 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal északkeleten 4-5, délnyugaton 13-14 fok körüli maximumokra lehet számítani - olvasható az előrejelzésben.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu