Amerikai közbenjárásra nem lett Hómannak szobra Magyarországon

Az amerikai elnök a nemzetközi holokauszt-emléknapon a világszerte erősödő antiszemitizmusról beszélt, és megemlítette Magyarországot is.
Amint az Indexen olvasható, Barack Obama azt mondta: Washington közbenjárt annak érdekében, hogy Hóman Bálintnak – „egy második világháborús antiszemita vezetőnek” – Székesfehérvárott mégse legyen szobra. A terv elvetése a jó kétoldalú kapcsolat fenntartásának központi kérdése volt, és ezt közölték is a magyar féllel.A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője megerősítette: volt amerikai kormányzati nyomásgyakorlás az ügyben, amit „Orbán Viktor a leghatározottabban visszautasított". Havasi Bertalan hozzátette: általánosságban bármilyen külföldi nyomásgyakorlás csak hátráltatja az ügyek elintézését, és pontosan ez történt a Hóman-szobor esetében is.

Az MSZP a médiahatósághoz fordul az MTI tudósítása miatt

A médiahatósághoz fordul az MSZP Barack Obama amerikai elnök szerdai, a nemzetközi holokauszt-emléknapon a washingtoni izraeli nagykövetségén elmondott beszédéről szóló MTI-tudósítás miatt - közölte a párt elnök-frakcióvezetője csütörtökön. Bővebben erről itt.

 

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu