Lemondott az Országos Roma Önkormányzat elnöke

Lemondott az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöki posztjáról Hegedüs István, lemondó nyilatkozata a romnet.hu oldalon kedden jelent meg.
Hegedüs István eszerint nem testületi nyomásra, hanem személyes indíttatás alapján jutott arra a döntésre, hogy a keddi nappal lemond az ORÖ elnöki tisztségéről.

Azt írta, hogy az ORÖ a személyes politikai harcok martalékává vált, és "ezért egyetlen ember, a Fidesz országgyűlési képviselője, Orbán Viktor kormányfő megbízottja, Farkas Flórián a felelős. A miniszterelnöki biztos a felelős azért az anyagi és erkölcsi károkozásért, a bűncselekménygyanúkkal járó szégyenbélyegért is, amelyek beárnyékolják az önkormányzat tevékenységét" - fogalmazott Hegedüs István.

Ideiglenesen Lakatos István bízták meg az elnöki feladatok ellátásával. Bővebben: itt.

Kifejtette: a teljes társadalom és a magyarországi cigányság érdekeit szem előtt tartva többször felhívta a magyar társadalom, a kormány és a politikai elit figyelmét a romák valós társadalmi integrációjának egyetlen, és legfőbb akadályára, de - mint hozzátette - szavai "nem találtak megértő fülekre".

"Nem kívánok tovább egyéni érdekekkel szemben harcolni, mert a tisztességet és becsületet mindennél előbbre valónak tartom" - mondta.

Hegedüs István kora délután rendkívüli sajtótájékoztatót tart az ORÖ budapesti székházában.

MSZP: Farkas Flóriánnak távoznia kell a közéletből

Az MSZP nem tarja elégségesnek Hegedüs István lemondását az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöki posztjáról, a szocialisták szerint Farkas Flóriánnak is távoznia kell a közéletből - mondta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Teleki László szerint Farkas Flóriánnak mind az országgyűlési képviselői, mind a miniszterelnöki biztosi megbízatásáról le kell mondania. Hegedüs Istvánt és Farkas Flóriánt tartja felelősnek azért, hogy bizalmatlanság alakult ki az ORÖ-vel szemben.

Az MSZP-s képviselő szerint a Fidesznek, a kormánynak is van felelőssége azért, meddig engedi, hogy Farkas Flórián a pozícióban maradjon.

Emlékeztetett arra, hogy ezek a vezetők nem tudták tisztázni az ORÖ milliárdos pénzköltései miatt felmerült kételyeket.

Teleki László azt mondta, a pénzek elköltése nem a magyarországi romák felzárkóztatását szolgálta, azzal nem jobb lett, hanem romlott a romák helyzete.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu