Tüntetés a Teleki Blanka Gimnázium előtt

Tüntetés rendeztek a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója mellett az oktatási intézmény zuglói épülete előtt pénteken.
A szervezők által szolidaritási akciónak nevezett demonstrációt azért tartották, mert a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi vezetője számos dokumentumot kért be Pukli Istvántól, miután az általa vezetett gimnázium tanárai csatlakoztak a pedagógustüntetéshez.

A demonstráción felolvasták Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsa elnökének üzenetét, amelyben a tanár támogatásáról biztosította Pukli Istvánt. A tömeg azt skandálta, hogy "Nem félünk!".

Kálovics Enikő, a Független Diákparlament képviselője és szóvivője, a tüntetés szervezője hangsúlyozta, azért küzdenek, hogy a diákoknak és a pedagógusoknak legyen közös jövőjük Magyarországon.

A diákparlamenti képviselő arra buzdította a szülőket, hogy tiltakozásuk jeléül ne engedjék iskolába gyerekeiket február 29-én.

A tüntetés végén egyperces néma csendet tartottak a résztvevők. Többen kockás ingeket emeltek a magasba, a Teleki Blanka Gimnázium kerítésére pedig fehér virágokat helyeztek, ezzel a gesztussal fejezve ki szolidaritásukat.

A rendőrség a demonstráció idejére lezárta a Hungária körút és a Hermina út között az Ajtósi Dürer sort, amelynek mind a hat sávját, valamint mindkét járdáját elfoglalták a gimnázium előtt tüntetők.

Kockás ingesek

Pénteken az ország számos iskolájában kockás ingbe öltöztek a diákok és a tanárok. Az így készült fotók ellepték a világhálót. A kockás inges akció Klinghammer István egy mondatára reagált. Az államtitkár néhány nappal ezelőtt azt mondta: "Pipa vagyok, ha borotválatlan, kockás inges pedagógust léátok.

Február 29.

A tüntetés résztvevői felszólították a szülőket, hogy tiltakozásuk jeléül február 29-én ne engedjék iskolába gyerekeiket.
 

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu