A kormány tovább küzd a betelepítési kvóták ellen

A kormány szerdai ülésén alakítja ki az álláspontját arról, hogyan verje vissza a kötelező betelepítési kvótarendszerről szóló brüsszeli tervet - jelentette be Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt.
A kormányfő szerint a március elején esedékes EU-csúcs tétje, hogy a miniszterelnökök áldásukat adják-e egy olyan kötelező betelepítési kvótarendszerre, amely beépülve az uniós jogrendbe, folyamatosan, mintegy menekültügyi mechanizmusként, állandóan beszállítaná Magyarországra azokat a migránsokat, akiket Magyarország nem akar beengedni és a déli határoknál fel is tartóztat.

A magyar kormány szerdai ülésén értékeli ezt a helyzetet, és alakítja ki az álláspontját arról, hogy hogyan kísérelje meg visszaverni azt a "brüsszeli kísérletet, hogy egy brüsszeli szabályrendszer segítségével, folyamatosan, éveken keresztül, beláthatatlan nagyságrendben olyanokat költöztessenek, telepítsenek be Magyarországra, akikkel nem kívánunk együtt élni" - közölte Orbán Viktor.

A miniszterelnök napirend előtti felszólalása részletesebben itt olvasható.

Reagálások Orbán beszédére

Az ellenzéki pártok bírálták Orbán kvótaügyben elmondott szavait. A Jobbik népszavazást rendezne a betelepítési kvótákról, az Együtt azt várja, hogy a kormány ne Európa megosztására törekedjen.

Az MSZP szerint a magyarokat lefokozták, és Orbán ehhez asszisztált, a Demokratikus Koalíció úgy látja, hogy az osztrákok is korlátozni fogják a magyar munkavállalók jogait.

A liberálisok üdvözlik, hogy Orbán elfogadta a betelepítési kvótákat, a Párbeszéd Magyarországért szerint Orbán Viktor miniszterelnök három fronton is vereséget szenvedett a múlt heti uniós csúcson.


 

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu