Erdősiék falujában terjeszkednek Mészárosék

Felcsút polgármestere, Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix a cégiratok szerint február 9-én 50-50 százalékos részvényese lett a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Zrt.-t (HKG, jelenlegi nevén Agrosystem) tulajdonló Talentis Group Zrt.-nek – írta az Átlátszó.
A közvetlenül megszerzett Talentis saját tőkéje 2014-ben 1,8 milliárd forintot tett ki, eredménye csaknem 900 millió volt –, az általa tulajdonolt HKG/Agrosystem megszerzése pedig legalább ilyen ígéretesnek tűnik: árbevétele és saját tőkéje is meghaladta az egymilliárd forintot, nyeresége 233 milliót tett ki.

Területalapú támogatás címén tavaly 154 millió forintot kasszírozott a gazdaság, ami 2200 hektár termőföldbirtokot feltételez. A privatizáció idején nem kapta meg a HKG az állami földek tulajdonjogát, „csak” azok 50 éves bérletét, igaz, az akkori hírek 4 ezer hektárról szóltak – ez azt jelenti, hogy ezek a bérelt földek hosszú időre gyakorlatilag Mészáros-birtokká váltak.

Ismert: Herceghalom polgármestere feleségének, Erdősi Lászlónénak sikerült „kopaszok” segítségével a Nemzeti Választási Irodában másodpercekkel megelőznie az MSZP-s Nyakó Istvánt, és népszavazási kezdeményezéshez a kérdését leadnia.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu