Az MSZP népszavazási kérdését is az NVB elé terjesztik

Erdösi Lászlóné és Nyakó István vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazási kérdését is a Nemzeti Választási Bizottság elé terjeszti a Nemzeti Választási Iroda elnöke.
Kedden délelőtt - miután a Kúria nyilvánosságra hozta, hogy elutasítja a vasárnapi boltzár ügyében benyújtott népszavazási kezdeményezést - ketten is benyújtották kezdeményezésüket a témában az NVI-hez: Erdösi Lászlóné és Nyakó István MSZP-s politikus, a két benyújtás között négy másodperc volt a különbség.

Az NVI irodájánál mintegy tucatnyi, kopaszra nyírt fiatalember akadályozta meg Nyakó Istvánt, hogy elsőként nyújtsa be az MSZP népszavazási kérdését.


Az NVI szeptember közepétől csak érkezési időpontot tartalmazó beadványt vesz át, az időbélyegző határozza meg, milyen sorrendben érkeztetik a dokumentumokat, ami meghatározza az elbírálás sorrendjét is.

Az érkezési és elbírálási sorrendnek azért van jelentősége, mert a népszavazásról szóló törvény szerint egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig.

További részletek itt.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu