Együtt: Orbán számoljon el vagyonával!

Azt követelte az Együtt kedden Székesfehérváron, hogy Orbán Viktor miniszterelnök álljon a nyilvánosság elé, és számoljon el vagyonával. A párt a földárveréseknek helyet adó épület elé szervezett demonstrációt, mert ott egy olyan alcsútdobozi ötszáz hektáros földszelvényt is értékesítettek később, amely Szigetvári Viktor pártelnök elmondása szerint "közvetlenül határos Orbán Viktor majorságával".
Juhász Péter alelnök azt követelte, hogy a miniszterelnök "számoljon el vagyoni helyzetével, a családja vagyonával, és válaszoljon az újságírók, illetve állampolgárok kérdéseire ezzel kapcsolatban". Hozzátette, meggyőződése, hogy Orbán Viktor Hatvanpusztán él, bár ő ezt tagadja.

Álljon ki, és mondja meg, hol él, "szeretnénk tudni, mi van a személyi igazolványába lakcímként beírva" - jelentette ki.

A földárverésekre utalva közölte, ha az Együtt kormányra kerül, akkor elveszi a "jogtalanul megszerzett földeket", és visszaadja azoknak, akik valójában megművelik azokat, és abból élnek.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke közölte: kedden egy olyan alcsútdobozi ötszáz hektáros földszelvényt is értékesítenek Székesfehérváron, amely "közvetlenül határos Orbán Viktor majorságával". Emlékeztetett, az Együtt a kezdetektől fogva küzd az ellen, hogy a Fidesz állami földeket pályáztasson "hamisan bérbe", és az ellen, hogy "állami hitellel korrupt embereknek, strómanoknak országszerte földtulajdont" adjon el.

A földárverésnek helyet adó épület előtt az Együtt reggel hét órától néhány autó és egytucatnyi ember részvételével demonstrációt tartott. A rendezvényen megjelent Gőgös Zoltán és Molnár Roland, az MSZP két alelnöke is.

A nagy sajtóérdeklődés mellett zajló árverésen a tüntetés résztvevői és a politikusok is megjelentek. Az alcsútdobozi, több mint 36 hektáros fásított terület, szántó és kivett kút művelési ágú földterületre egyetlen pályázat érkezett. A terület 44 millió 400 ezer forintos kikiáltási áron kelt el. Az árverés végén az Együtt politikusai "tolvaj" bekiabálással kommentálták a földtulajdon megszerzését.

A Fidesz szerint hiteltelen Juhász Péter vádaskodása

A Fidesz-frakció szerint teljesen hiteltelen Juhász Péter Együtt-alelnök vádaskodása, mert a politikus "nem tud elszámolni a Milla pénzeivel és a saját vagyoni helyzetével" sem.

A Fidesz-frakció közleményében azt írta: az Együtt politikusa "egy rózsadombi luxuslakást bérel havi négyszázezer forintért, miközben a kamerák előtt eljátssza, hogy a telefonszámlára nincs pénze és magyar emberektől vár adományokat saját kiadásainak fedezetére".

A Fidesz véleménye szerint Juhász Péter csak el akarja terelni a figyelmet "törvényesen bevallott jövedelmét jelentősen meghaladó életviteléről", hiszen az elmúlt időszakban sem tisztázta magát, sőt, egyre több kérdés merült fel vagyoni helyzetével kapcsolatban.

A Fidesz által kezdeményezett vagyonnyilatkozat-tételi eljárás ezért alkalmas lesz minden kétség eloszlatására - tették hozzá.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu