Ismeretlen „télapó” jótékonykodott japánban

Külön-külön ezernél is több könyvet kapott a japán Hokkaido prefektúra három iskolája egy ismeretlentől, aki 6 millió jent (13 millió forint) költött a meglepetésre - közölte az NHK közszolgálati televízió.
„A múlt hónapban egy idős férfi jelent meg egy könyvesboltban, és azt mondta, hogy gyermekeknek való könyveket szeretne. Azt kérte, hogy a könyveket egyenesen az iskolákba küldjék, de nem akarta megadni a nevét” - értesült a televízió.

A férfi készpénzben 6 millió jent fizetett ki az adományért, a könyvesbolti dolgozókra bízva, hogy ők válasszák ki a három iskolának küldendő szótárakat, lexikonokat, képeskönyveket és regényeket.

Az egyik iskola a könyveket egy új helyiségben helyezte el, amely a "Télapó könyvkiadó" nevet kapta. „Imádom a könyveket, boldog vagyok, és nagyon szeretnék köszönetet mondani a Télapónak” - mondta az egyik diáklány a televíziónak.

Japánban gyakori, hogy karácsonykor ismeretlenek rendkívüli adományokat tesznek iskolák vagy jótékonysági szervezetek javára. A japánok jól emlékeznek 2010 karácsonyára, amikor ajándékok kerültek egy Tokió melletti gyermeksegélyező központ elé. Ezután iskolatáskákkal, papírárukkal, játékokkal, robotokkal és élelmiszerekkel teli zsákokat helyeztek el ismeretlenek teljes titokban menhelyek, árvaházak és fogyatékkal élő gyermekek számára fenntartott otthonok előtt. Az ajándékokat egy 1960-as évekbeli manga (képregény) hősének, egy árva gyerekből lett profi harcosnak, a szülő nélkül maradt gyermekek védelmezőjének, Tigrisálarcnak a nevében adományozta egy ismeretlen.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu