Halász Judit betörőket szelidít a Madáchban

Májusban lesz a Betörő az albérlőm színpadi változatának premierje.
Különleges komédiát tekinthetnek meg a színházkedvelők májustól a Madách Színházban: a filmen már kétszer is sikeres Betörő az albérlőm Halász Judittal és Mucsi Zoltánnal, valamint számos jól ismert madáchos színésszel mutatkozik be a körúti teátrumban. 

Mucsi még sosem állt színpadra itt, Halász Judit pedig – saját megfogalmazása szerint – diplomás színésznő kora óta nem játszott ebben a színházban, de más különlegességei is lesznek a Szente Vajk rendezte darabnak. 

Szirtes Tamás, a színház igazgatója a darab bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta: két éve készült színpadi változat a filmből, amelynek angol változatát az ötvenes években, amerikai feldolgozását kilenc éve láthatták a mozirajongók. Szirtes és Szente néhány hét különbséggel látta tavaly tavasszal Londonban a darabot, közös döntésük volt, hogy maguk is színpadra állítsá. 

A Betörő az albérlőmben egy magát vonósnégyesnek álcázó bűnbanda egy idős hölgy otthonát szemeli ki főhadiszállásként bűntettéhez – Mrs. Wilbeforce (Halász Judit) azonban megneszeli, mire készülnek. Nincs más hátra, mint eltenni őt láb alól... 

Érdekességek
A jelmezeket Makány Márta tervezi, a darabot pedig Hajnóczy Soma
bűvészvilágbajnok mutatványai is érdekesebbé teszik.

Szereplők: a bűnbanda tagjai közt a főkolompos Mucsi Zoltánon kívül Hajdú Steve, Magyar Attila, Nagy Sándor és Szerednyey Béla is ott lesznek. 

Premier: a darabot május 11-én mutatják be a Madách Színházban. 

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu