Különleges programok a Nemzeti Színházban

A Nemzeti Színházban áprilisban és májusban is különleges programokon vehet részt a közönség.
Az ördög szekrénye, a Mephisto és a Social Error - The Last Man in Budapest című előadások bemutatói mellett a Baltazár Színház produkciója, Rátóti Zoltán koncertje, Tót Endre kiállítása, könyvbemutatók és az Újvidéki Színház vendégjátéka várja a nézőket.

Április 24-én a Baltazár Színház Kőválasz című előadását látják vendégül a Gobbi Hilda Színpadon - olvasható a Nemzeti Színház közleményében.

Április 27-én 17 órakor Talpra magyar avantgarde! esőálló ideák (rainproof ideas) 1971-1993 címmel Tót Endre kiállításmegnyitójára és könyvbemutatójára várják az érdeklődőket a Nemzeti Színház előcsarnokába. Május 4-én a Gobbi Hilda Színpadon mutatják be Az ördög szekrénye című, cigánymeséken alapuló családi előadást Jean Lambert-wild rendezésében.

Május 9-én Rátóti Zoltán a Gobbi Hilda Színpadon adja elő Csodalépés című, első önálló lemezének dalait, melyeket zeneszerzőként jegyez.

Klaus Mann Mephistóját május 10-én mutatják be. A regényt az Európa Könyvkiadó újra kiadta, a könyvbemutatót a Nemzeti Színház nézőtéri büféjében tartják május 11-én 18 órakor. A beszélgetés résztvevői között van Magyarósi Gizella, a kötet szerkesztője és Alföldi Róbert, az előadás rendezője, a moderátor Lévai Balázs lesz.

Május 13-án az Urbán András rendezte Marat the Sade című előadással érkezik vendégjátékra a budapesti Nemzeti Színházba az Újvidéki Színház: előadásuk a Gobbi Hilda Színpadon látható.

A Szputnyik Hajózási Társaság nemzetközi koprodukcióban készült előadása, a Social Error - The Last Man in Budapest Bodó Viktor rendezésében május 25-én látható először a nagyszínpadon.

A Nemzeti Színház elmúlt öt évének tervezett záróeseményéről a későbbiekben adnak majd hírt - olvasható a közleményben. Az évad utolsó előadását június 22-én tartják, a nagyszínpadon a Mephisto, a Gobbi Hilda színpadon a Bánk bán - junior látható.

Cikk ajánló

 • Roham a mosógépekért

  Legjobb esetben is legfeljebb 20 ezer háztartásba kerülhet támogatott, energiatakarékosabb készülék.

 • Öröm és üröm a Balatonnál

  A statisztikák szerint újra felfedeztük a Balatont, de a tóparti kereskedők mást látnak.

 • A legjobb balatoni strandok

  A legtöbb pontot idén a balatongyöröki strand gyűjtötte be.

 • Színcity

  Kortárs művészek festenek egy hónapon át budapesti tűzfalakra.

 • Levendulázz!

  Bár csaknem egy évszázada honos Tihanyban a levendula, az elmúlt pár év alatt valóságos levendulaláz lett úrrá a félszigeten.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan