Díjazott a Sherlock Holmes nevében

A legjobb ifjúsági film díját nyerte el a Stockholmi Filmfesztiválon a Sherlock Holmes nevében című magyar film - tájékoztatott vasárnap Bernáth Zsolt, a produkció rendezője.
A gyermek és ifjúsági filmeket felvonultató, szombaton zárult fesztiválon 25 ország 38 alkotása szerepelt, a Sherlock Holmes nevében az egyetlen magyar produkció volt, amit műsorra tűztek.

A produkció egy vidéki kisvárosban játszódik, két Sherlock Holmes-rajongó kiskamasz a főhőse, akik a nyári szünetben a környéken történő furcsa események után nyomoznak. A film producere Váczy Károly, operatőre Szentkúti Tamás volt. A főbb szerepeket Szénási Kristóf, Ungvár Ádám és Kugler Nikolett játszotta.

A független film 2012-ben sikerrel szerepelt a csehországi Zlin Filmfesztiválon, illetve Romániában a Filmtett Fesztiválon, a németországi Schlingel Filmfesztiválon, idén pedig a brüsszeli Fantastic Filmfesztiválon is vetítették.

Az alkotás következő fesztiválszereplése májusban lesz a Los Angelesben tartandó Family Film Festival versenyprogramjában. A film időközben forgalmazóra talált Japánban és Németországban.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu