Londonban játszik a kecskeméti Katona József Színház társulata

Londonban, a West Enden mutatja be a kecskeméti Katona József Színház társulata április 28-án Agatha Christie Az egérfogó című bűnügyi játékát - közölte Cseke Péter, a kecskeméti színház igazgatója kedden.
A kecskeméti színház igazgatója, aki egyben az előadás rendezője is, hangsúlyozta: színháztörténeti különlegesség, hogy a színmű 60 éve van műsoron a West Enden. Most olyan országok társulatai kaptak meghívást, ahol szintén műsoron szerepel a bűnügyi játék. Cseke Péter valószínűnek tartja, hogy az angolok a 2011/2012-es évadban Kecskeméten bemutatott darabot megnézték, "vagy súgójuk lehetett".

Magyar színházi társulatot még nem hívtak meg játszani a londoni West Endre, amely London és egész Európa színházi életének a szíve.
- Minden vendégtársulat saját nyelvén játszik és saját nyelvi közönségének, gondolom az érdekesség kedvéért ellátogatnak angolok is ezekre az előadásokra, hiszen sokan kíváncsiak arra, hogyan játszanak Kínában, Magyarországon vagy Németországban - fogalmazott. A londoni bemutatót az angol díszletek között, de a Kecskeméten készült jelmezekben játsszák el.

Cseke Péter szerint külön érdekesség, hogy Londonban a színpadi díszlet pontosan a kecskeméti tükörképe, fordítottja, így a próbák nagy része azzal telik, hogy a jeleneteket átalakítják. A rendező azért is fontosnak tartja a Kecskeméten is nagy sikerrel játszott darab újrapróbálását, mert a St. Martin's Theaternek - ahol a kecskeméti társulat játszani fog -, kisebb a színpada. Nem is árt a darabnak, hogy kisebb a színpad, rövidebbek a mozgások, fülledtebb lett az egész - mondta a rendező.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu