A Vasember ruhájába bújik

Csütörtöktől vetítik a hazai mozik a Vasember 3. részét – a Robert Downey Jr. alakította szuperhős újabb hatalmas ellenséggel küzd meg, oldalán a Gwyneth Paltrow alakította Pepper Pottsszal. Gwyneth Paltrow-val beszélgettünk.
Hogyan találkozhatunk újra Pepper Pottsszal a Vasember harmadik részében, mi változott meg az életében?
– A korábbi részekkel szemben mostanra kapcsolatban él Tony Starkkal: együtt élnek, beköltözött Malibun a házába, és még mindig ő vezeti a Stark Industriest – kettejük élete teljesen összefonódott. Ez már nem az a bizonytalan érzés, amely az első részben mindkettejükre jellemző volt. Jól érzik magukat ebben a helyzetben. Azt hiszem, a nézőben az az érzés fog kialakulni, hogy már nagyon jól ismerik magukat, és a kapcsolatuk is komoly.

Jobban élvezte ezt a romantikus kettőst Roberttel, mint a korábbi részeket, amikor sok volt még kettejük között a feszültség?
– Jó látni, ahogyan kettejük kapcsolata megváltozott néhány film alatt. Robert és én mindig nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, örültünk a közös lehetőségeknek.

Ebben a részben ön is felölthet egy Vasember-ruhát. Hitte volna, hogy ez valaha is megtörténhet?
– A második részben is felmerült, hogy Pepper is felvehesse a ruhát, de akkor  Marvel még nem állt készen erre. A képregényben is megtörténik ez, ott lesz saját ruhája, ugyanakkor tény, hogy Robert is forszírozta, hogy Pepper szerepe legyen nagyobb ebben a részben. Annak a döntésnek, hogy vállaltam a harmadik filmet, ez is fontos része volt: szerettem volna többet és kalandosabbat csinálni.

Nehéz egy ilyen ruhát viselni?
– Egyáltalán nem okozott nehézséget: én könnyűnek és kényelmesnek tartottam, a gyerekeim pedig nagyon coolnak. Ott voltak a forgatáson, amikor felvettem, így hát ők is felpróbálták.

Ahhoz mit szólnak a gyermekei, hogy Robert a Vasember?
– Vicces, hogy erre sokáig nem jöttek rá. A fiam egyéves volt csak az első rész bemutatóján, így persze neki fogalma sem volt eddig az egészről. Most már viszont idősebb, hatéves, imádja a Vasembert és a Hulkot. Emlékszem arra a napra, amikor összeállt benne a kép, hogy Robert a Vasember. Mindig is nagyon szerette őt, így az, hogy még ezt is megtudta róla, na, az különösen jó volt, tetszett neki. A gyerekeim szeretik Robertet, egy kisfiúnak pedig nagyon jó érzés lehet, ha a barátja maga a Vasember.

Aki ebben a filmben sebezhetőbbnek tűnik, mint valaha…
– Szerintem Tony Stark attól ilyen népszerű képregényhős, hogy sebezhető. A második részben volt a legkevésbé az, az elsőben éppen ezen keresztül találja meg magában az embert. Most pedig újra láthatjuk a repedéseket, az okokat, amelyekért átment ezen a metamorfózison. Élete sötét korszaka után igyekszik megtalálni magát – ezt Robert gyönyörűen játssza. Olyan színész, aki sokféle felhangot tud egyesíteni egy karakterben.

Ön szerint mi lehet annak a titka, hogy a Vasember-filmek ilyen nagy sikert aratnak?
– Mert egy klasszikus figuráról szól, aki a fényt és a sötétséget egyesíti. Mindannyian megpróbáljuk elfogadni saját kettősségeinket, ebben példát ad nekünk a Vasember. Azt üzeni, fogadjuk el sötét oldalunkat, és tegyük még ragyogóbbá a fényeset. Robert hihetetlenül karizmatikus és vicces, és szerintem Tony és Pepper kapcsolata is mindig ott van a középpontban. Az emberek szeretik ennek a kapcsolatnak a fejlődését követni. A bosszúállók kapcsán is sokan mondták el, mennyire örültek, hogy Pepper is benne volt. Még ha csak egy jelenetig is, de mégis. Az emberek szívesen néznek egy olyan nőt, aki nagyon szereti a párját, mindenben támogatja, de figyel is rá.

A harmadik film hangulata más lesz, mint az eddig megszokott korábbi filmeké – ön milyennek látja?
– Nagyon várom, hogy egészében láthassam végre, mert azt hiszem, a kezdő-  
és a végpont közt nagy utat jártunk be. Tony Stark az első film végén mondja ki, hogy ő a Vasember, ami nagyon váratlan fordulat. Az eddigi két Vasember-film meglepő történésekkel, szokatlan helyzetekkel zárult, és ez most sem lesz másként. Persze nagyon látványos körülmények közt, érzelmekkel telítve.

Névjegy

Teljes neve Gwyneth Kate Paltrow Martin.

A kaliforniai Los Angelesben született 1972-ben.

Édesanyja színész, édesapja producer-rendező, a kilencvenes évektől szerepel filmekben.

Legismertebb filmjei: A hetedik, Szép remények, Szerelmes Shakespeare, Szerelem és egyéb katasztrófák, Bizonyítás, A tehetséges Mr. Ripley, Vasember, Vasember 2.

Brad Pitt jegyese volt, később Ben Affleckkel élt kapcsolatban.

A Coldplay frontembere, a brit Chris Martin felesége tíz éve. Két gyermekük van: Apple és Moses.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu