Új társulat születik

Pár napon belül Pécs, Győr és Szeged után a Miskolci Nemzeti Színház is önálló szellemiségű kortárs balettegyüttes otthona lehet.
A Miskolci Nemzeti Színház Tánctagozata több mint két évtizede egyre igényesebb, klasszikus és kortárs táncszínházi produkciókat hoz létre. Mindez a legendás Eck Imre-féle Pécsi Balett egyik szólótáncosának, Majoros Istvánnak Miskolcra érkezésével kezdődött.

2012-ben a színház elnyerte a nemzeti státusú intézmény címet. Április 28-án, a tánc világnapjának előestéjén ennek köszönhetően megalapítják a Miskolci Balettet. A születésnapot kétnapos táncünneppel teszik emlékezetessé: 27-én délelőtt, a hagyományokhoz híven, a város tánckedvelő közönsége együtt táncolhat az együttes tagjaival – idén a Déryné parkban. A kortárs tánctechnikákról a Csarnokban tanulhatnak, a Déryné utcában pedig balett- próbatermet rendeznek be.

Vasárnap délelőtt a gyerekek egy táncbeavató előadáson ismerkedhetnek a balettel, 18 órakor a Miskolci Balett megalakulásának díszünnepsége pedig a Játékszínben kezdődik, négy fiatal koreográfus táncjátékával, a négyNEGYED-del.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu