Meghalt Peter Rauhofer

Meghalt 48 éves korában Peter Rauhofer ismert osztrák DJ, aki többek közt Madonnával, a Depeche Mode-dal, Cherrel, Yoko Onóval, Rihannával és Britney Spearsszel dolgozott együtt, és Grammy-díjjal is kitüntették.
A New Yorkban élő lemezlovasnak agydaganata volt, helyi idő szerint kedden hunyt el. Súlyos betegségének hírét csak áprilisban hozták nyilvánosságra. A zenészt anyja kérésére Ausztriában temetik el.

Rauhofert az amerikai klubélet ismert alakjaként tartották számon, elsősorban remixei révén vált kedveltté. Grammy-díját is egy remixért kapta.

Bécsben született 1965. április 29-én. Karrierje az iskolájával szemben lévő Dum Dum lemezcégnél kezdődött és gyorsan ívelt felfelé, a legismertebb osztrák klubokban játszott. Saját számokat az 1990-es években kezdett készíteni.

Az áttörést 1991-ben a Danube Dance hozta meg számára, az ebben a gyűjteményben található saját száma, a Unique underground-sláger lett Európában. A Club 69 néven készített Let Me Be Your Underwear már a nemzetközi slágerlistákra is felkerült, Adults Only című 1994-es összeállítása - rajta többek közt a Diva című számmal - az Egyesült Államokban is megjelent.

Három évvel később már 11, a Billboard Club Charts-on első helyet elérő dallal büszkélkedhetett. Amerikában Star 69 néven saját lemezkiadót alapított, 2000-ben az év remixének járó Grammy-díjjal tüntették ki Cher Believe című számának feldolgozásáért.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu