Ma kezdődik a Múzeumok majálisa

A program keretében csaknem 100 kiállítóhely kínálatát ismerhetik meg ingyenesen a látogatók a hét végén a budapesti Múzeumkertben.
A vasárnapig tartó rendezvényen változatos programokkal várják az érdeklődőket: többek között a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum korhű rikkanccsal mutatja be a kínálatát, jelmezpróbát tart az Országos Színháztörténeti Intézet és Múzeum, lesz hajviselet- és bajuszbemutató, valamint szervsimogató az Orvostörténeti Múzeum szervezésében.

A látogatók megismerkedhetnek a régészeti ásatások titkaival, a párbajok történetével, megnézhetik a Sportmúzeum birkózó bemutatóját, benézhetnek a felfújható Mobil Planetáriumba, végigkísérhetik, hogyan épít óriásmamutot a Természettudományi Múzeum a két nap alatt.

A bemutatkozó múzeumok mellett zenei kísérőprogramokat is kínál a Magyar Nemzeti Múzeum: fellép Jamie Winchester zenekar, az Akkezdet Phiai, a Szekeres és Barbaró Wurlitzer Band, Tyson, az Üllői Úti Fuck, az Ági és a fiúk. Ezen kívül a Mesterségek utcájában kézműves foglalkozások színesítik a rendezvényt és a gasztronómiai élvezetekről sem kell lemondaniuk a vendégeknek.

Az esemény keretében 14 órakor adják át a múzeumi szakma rangos elismeréseit, Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu