Deák Krisztina rendezői díjat kapott

Rendezői díjat nyert a brazíliai Porto Alegrében megrendezett nemzetközi filmfesztiválon Deák Krisztina, aki Aglaja című filmjével szerepelt a filmmustrán.
A május 19-én zárult kéthetes fesztiválon több mint száz alkotást láthattak a nézők. Deák Krisztina filmjét a Panoráma szekció programjában mutatták be - közölte pénteken a Magyar Nemzeti Filmalap.

Az Aglaja magyar-román-lengyel koprodukcióban készült. A rendező a fiatalon elhunyt román származású svájci író, Aglaja Veteranyi A gyermek forró puliszkába esett című regénye nyomán írta a forgatókönyvet. A film operatőre Máthé Tibor, magyar producer Muhi András volt.

Az Ónodi Eszter, Jávor Babett és Bogdán Zsolt főszereplésével forgatott Aglaja anya és lánya egymásrautaltságáról, a család széthullásáról, a felnőtté válásról szól egy nyugatra menekült kelet-európai artistacsalád kálváriáján keresztül.

A film tavaly októberben az antalyai filmfesztiválon a legjobb film és a Török Filmkritikusok Szövetsége díját is elnyerte - emlékeztetett a közlemény.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu