Magyar népzenei est Moszkvában

Álom a nyári éjszakában címmel, Kovács Nóri és Kovács Judit, a Motiva zenekar tagjainak közreműködésével magyar népzenei estet tartanak pénteken Moszkvában, a Balassi Intézet Moszkvai Magyar Kulturális Központjában.
Kovács Nóri énekesnő előadásai izgalmas kísérletezések a hagyományos és a népszerű zene között. Műsorai egy részében modern hangzást kapnak a népdalok, igazodva a mai világzenei irányzatokhoz, így könnyebben befogadhatóak bármely korosztály számára - olvasható a koncertre készült ismertetőben, amely kitér arra is, hogy Kovács Judit népdalénekes, népzenész állandó közreműködője Kovács Nóri produkcióinak.

A moszkvai fellépésre a Kovács-testvérek különleges műsorral készülnek a magyar és az orosz közönség számára. Saját, erdélyi gyűjtésű népdalaikat eredeti formában, valamint modern feldolgozásban is előadják. Éneküket népi hangszerekkel kísérik.

A magyar népdalénekes, népzenész testvérpár szombaton fellép a Moszkvai régióban rendezett Ivan Kupala folkfesztiválon. A Drakino-szigeti kétnapos rendezvényen az Ukrajnából, Fehéroroszországból és Oroszország különböző vidékeiről érkezett népzenészek, dalénekesek mutatkoznak be. A érdeklődők megismerhetik a rég elfeledett népi játékokat és népművészek mesterkurzusán is részt vehetnek.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu