Vidnyánszky: készen állunk az új korszak megnyitására

Vidnyánszky Attila bejelentette, hogy társulatával készen áll a Nemzeti Színház új korszakának megnyitására.
Augusztus közepétől lehet jegyeket és bérleteket váltani a színház új évadának előadásaira, az idény Tamási Áron Vitéz lélek című drámájával indul a fővárosi teátrumban.

"A Nemzeti Színház új társulatával és a teátrum munkatársaival készen állunk arra, hogy július 1-jével megnyissuk a Nemzeti Színház új korszakát" - közölte pénteken Vidnyánszky Attila, aki hétfőn veszi át a teátrum vezetését Alföldi Róberttől. "Érezzük az előttünk álló munka súlyát és felelősségét. Azoknak a művészeknek, akik nem a Nemzetiben folytatják pályafutásukat, sok sikert és nézői szeretetet kívánok" - írta a leendő direktor, aki közleményében a közönség bizalmát és a színházi szakma figyelmét, együttműködését kérte a kezdődő művészeti munkához.

Felidézte, hogy az első bemutatóra, a szeptember 27-i Tamási Áron Vitéz lélek című drámájának premierjére az összes jegy elkelt, a belépőket a leendő direktor az új társulat tagjaival árusította budapesti Vörösmarty téren május végén. "Megtisztelő, hogy első bemutatónkra az összes jegyet eladtuk, megható volt a figyelem és az érdeklődés, amely felénk áradt" - fogalmazott Vidnyánszky.

A közlemény kitér arra is, hogy magyartanárok százai "Szabadkától Kassáig, Szombathelytől Kőbányán át Mátészalkáig" jelentkeztek a bemutató főpróbájának megtekintésére.

Vidnyánszky Attila tervei szerint több mint tíz bemutató lesz a jövő évadban a Nemzetiben, ahova 14 új színész - Bánsági Ildikó, Eperjes Károly, Horváth Lajos Ottó, Kristán Attila, Nagy-Kálózy Eszter, Rácz József, Revicky Gábor, Schnell Ádám, Szűcs Nelli, Tóth Auguszta, Tóth László, Trill Zsolt, Varga József és Földes László Hobo - szerződött. A jelenlegi társulatból 17-en maradtak a teátrumnál.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu