Israel Broussard: Tinitolvaj tűsarkúban

Igaz történet alapján készült Sofia Coppolának a magyar mozikban tegnap óta látható filmje, a Lopom a sztárom. Israel Broussard a sztárok otthonait kiraboló, tizenévesekből álló banda egyik tagját alakítja.
 
Broussard Marcot, a banda egyetlen fiútagját alakítja. A megtörtént eseményeken alapuló történet szereplőinek nevét megváltoztatta a rendezőnő, hogy ezt az örömöt ne adja meg a hírnevet kereső egykori tolvajoknak.

Mennyit tudott a karaktere alapjául szolgáló Nick Prugóról és a valós eseményekről?
– Nem találkoztam vele, és nem is hinném, hogy akarok. Ha valaha találkozunk, az furcsa lesz. Nem tudok sokat sem Nickről, sem a lányokról. Sofia azt mondta nekünk, hogy a filmmel nem akarja még ismertebbé tenni őket, de ez persze elkerülhetetlen.

A film érdekes nézőpontból ismertette meg Hollywooddal, és azzal, hogy milyen ott felnőni…
– Édesanyám és a nevelőapám elég szigorúak. Nagyon jól neveltek, bár tiniként én is csinálok őrültségeket, de a neveltetésemnek köszönhetően nagy bajba sosem kerülök.

Jó olyan meleg tizenéves karaktert látni a vásznon, akinél ez a vonás csak egy személyiségjegy, nem pedig maga a személyiség.
– Pontosan ez volt a célunk. Én nagyon nyitott vagyok, nem ítélek meg embereket, de ott, ahonnan jövök, a homoszexuálisokat még mindig megbélyegzik. Amikor elolvastam a forgatókönyvet, elmondtam anyukámnak, hogy egy meleg srác karakterét alakítom. Nem akarta elhinni. Kicsit aggódtam amiatt, hogy miként reagálnak majd az emberek erre az egészre, ha a film bemutatója után hazamegyek. De az derült ki, hogy legjobban arra emlékeznek, hogy Paris Hilton tűsarkúját viseltem egy gardróbszobában. Ezzel együtt tudok élni. Ma már nem is értem, mi aggasztott ebben a dologban. Nagyon jól éreztem magam forgatás közben.

Minek köszönheti, hogy ilyen nyitott személyiség?
– Azért tudtam ehhez a karakterhez, Marchoz közel kerülni, mert bizonytalan önmagában, nincsen önbecsülése. Ezen én is átmentem Mississippiben felnőve. Nem tartoztam oda. Megítéltek, és nem fogadtak el.

Tinitolvaj tűsarkúban

A banda tagjai és tettei a valóságban és a filmben

Emma Watson Nickyt alakítja, akinek a bíróság előtt elmondott beszéde igazi csúcspont a filmben. A valóságban Nicky helyett Alexis Neiers létezett, akinek raboskodásáról valóságshow készült.

Paris Hilton lábtörlője alatt találják meg házának kulcsát a filmben – ez a valóságban is így volt. A banda fiútagja azt mondta, azért rabolták ki Hilton házát, mert butának tartották. Hilton maga is megjelenik a filmben, és engedélyezte, hogy forgassanak a házában.

A filmben Hilton, Rachel Bilson, Lindsay Lohan, Orlando Bloom és Megan Fox házát rabolták ki. A valóságban Fox akkor Brian Austin Greennél volt. Audrina Patridge reality-sztárt is kirabolták.

A filmben a tiniket bűnösnek találják és bebörtönzik, a valóságban alig töltöttek börtönben időt.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu