Margitsziget: indul a szezon

Az árvíz okozta hosszas várakozás után holnap nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színpad. A késleltetve kezdődő évadról a Szabad Tér Színház igazgatóját kérdeztük.
Milyen előadással kezdik meg az évadot?
– Július másodikán a Szabadság Napját és egyben a felújított Margitszigeti Szabadtéri Színpadot egy ingyenes koncerttel ünnepelve nyitjuk meg. Hivatalosan a Szabadság Napja június 19-én van, ezt a rendezvényt az árvíz miatt helyeztük át erre az időpontra, a fellépő Budapesti Fesztiválzenekarral egyeztetve. Az ünnepségen Tarlós István köszönti Budapest új díszpolgárait a tiszteletükre adott koncerttel, de számomra is nagy ünnep lesz ez a nap, hiszen ekkor adják át a színház nagyberuházásának első és látványosan felújított részét, mely a színpadot, a nézőteret, a közönségforgalmi részt és a víztornyot érintette.  

Az előzetesen meghirdetett programok innentől zavartalanul zajlanak?
– A fesztiválprogramunk a 75 éves margitszigeti színpadon július ötödikén indul a Csinibaba szabadtéri bemutatójával, innentől pedig a meghirdetett programok mindegyikét megtartjuk, az Oliver családi musicalt, a James Bond film-zene koncertet és a Pillangókisasszony bemutatóját. Az árvíz miatt eredeti időpontján elmaradt Fenyő-koncertet július 16-án pótoljuk. A hétvégétől már üzemel naponta ötször a színházi hajójáratunk, a lóvasút, és megnyílik a Víztorony kilátó, a jegypénztárunk, valamint a pihenni vágyók megtekinthetik kiállításainkat a színház udvarán. Mielőbb igyekszünk bepótolni a júniusban elmaradt ünnepi évhez kapcsolódó programokat, hogy a közönség és látogatóink mielőbb birtokba vehessék a látványosságainkat.

Milyen hatása volt az árvíznek a felújításra?
– Amikor a Margitsziget kiürítését elrendelték, gyorsan kellett intézkednünk, elsősorban az építkezést kellett felfüggeszteni, mentettük a menthetőt, még tíz-tizenkét napnyi munkánk maradt a felújításból. Amint engedélyezték a visszaköltözést, a mielőbbi befejezéshez újra kellett szervezni a felújítási munkákat, valamint a nyitáshoz a színpadot szcenikailag és technikailag felszerelni, az előadások megtartásához alkalmassá kellett tennünk.

A megnövelt méretű színpad, az új látványtető, valamint a közel 3000 új szék beszerelése feszített tempóban zajlott. Véleményem szerint nagyon szép lett a közönséget fogadó tér, a kerengő is. Július 6-án, szombaton egész napos nyílt napot szervezünk, ahol az érdeklődőket a színpadra is bevisszük. Talán szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy Európa egyik legszebb szabadtéri színháza lesz a Margitszigeten, amikor a nagyberuházás második szakaszát is átadják a 2014-es Budapesti Nyári Fesztivál megnyitásán.

Az elmaradt koncertekre szóló jegyeket meddig lehet még visszaváltani?
– Július 15-ig van lehetőség becserélni a Margitszigeti vagy a Városmajori Szabadtéri Színpad más előadásaira, akik pedig nem találnak kedvükre valót, azok számára a visszaváltás lehetősége fennáll. Érdemes kijönni a megújult színházba, és akik hűek maradnak, azok külön ajándékot is kapnak.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu