Kínában vendégszerepel az Operaház társulata

Kínában vendégszerepel vasárnaptól július 20-ig a Magyar Állami Operaház társulata. A modern Tiencsini Nagyszínházban három produkcióval mutatkoznak be - a moszkvai és a veronai operatársulat, valamint a szentpétervári Mariinszkij Színház után a negyedik külföldi együttesként - közölte Várkonyi Judit, az intézmény sajtófőnöke.
A Verdi Minifesztiválnak nevezett sorozatban A trubadúr, a Rigoletto, és az Aida csendül fel a kínai közönség előtt. A magyar szólisták mellett néhány nemzetközi színtéren ismert operaénekes is színre lép, a főbb szerepeket Sümegi Eszter, Wiedemann Bernadett, Fokanov Anatolij és Lee Jeong-Won koreai tenor, Kálmándi Mihály, Ivan Magri, Elena Gorsunova, valamint Szvétek László és Palerdi András énekli a dalszínház negyventagú kórusának kíséretével.

Az előadásokat Tang Muhai (Muhai Tang) és Héja Domonkos vezényli. A kínai-magyar kulturális híd egy különleges koncerttel erősödik: Tiencsinben a társulat magyar szólistáihoz és az Operaház kórusához százöt helyi kórusénekes csatlakozik, hogy közösen adják elő Beethoven IX. szimfóniáját.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu