Más szuperhősökre vált a Batman képregény írója

Búcsúzik Batman karakterétől a sötét lovag történeteit évekig szövő skót képregényíró, Grant Morrison, aki a jövőben más szuperhősök személyiségét, megjelenését és életét szeretné alakítani tollával.
Morrison, aki 25 évnyi karrierje során már Pókember és Superman figuráján is dolgozott, úgy döntött, más írókra bízza a köpenyes igazságosztó karakterét, mihelyst az általa írt és a DC Comics gondozásában megjelenő Batman Incorporated című képregény-sorozat utolsó száma is a boltok polcaira kerül júliusban.

"Az elmúlt hét évben mindent elmondtam erről a karakterről, amit csak valaha el akartam mondani róla" - húzta alá Morrison a Reuters hírügynökségben adott telefonos interjújában. Az 53 esztendős író szerint Batman alakjához a karakter egész eddigi életéből merített: a Bob Kane rajzoló és Bill Finger író által 1939-ben megalkotott kegyetlen igazságosztótól kezdve, az 1960-as évek bohózatszerű amerikai televíziós sorozatán át, egészen a Christopher Nolan által jegyzett 2008-as, A sötét lovag című borongós hangulatú mozifilmig.

Morrison új Robin karaktert hozott a történetbe, aki Batman és egy bűnöző lányának gyermekeként jött a világra. A fiút bűnbanda nevelte, amely profi harcost akart faragni belőle, ám amikor Robin rájött, hogy Batman az igazi apja, úgy döntött szuperhős lesz, hogy méltó legyen apja nevéhez, ám tíz évesen belehalt a próbálkozásba.

A skót képregényíró következő projektjei között szerepel Wonder Woman karakterének újradolgozása és egy olyan sorozat munkálatai, amelyben a szuperhősök párhuzamos univerzumokban léteznek.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu