A Metropolitanből Szegedre

Negyven év után újra játsszák a Porgy és Besst a szegedi Dóm téren.
Gershwin legismertebb műve hazánkban az elmúlt évtizedekben igazi hiánycikk volt, így az operakedvelő közönség számára jó hír, hogy augusztus 9-én és 10-én ismét játsszák a darabot Magyarországon. 

A darab leghíresebb áriája a Summertime, mely egyike a világon legtöbbször feldolgozott daloknak: több mint harmincháromezer változat készült belőle. 

Az afroamerikai operaénekesekből álló társulat nem akármilyen szereposztással érkezik New Yorkból Szegedre. A Susan Williams-Finch rendezésében, Stefan Kozinski vezényletével színre kerülő opera címszerepeit Richard Hobson és Angela Owens játssza. 

Hobson, aki Porgyként 2004-ben debütált, énekelt már a Metropolitan színpadán is. A drámai erejű színpadi jelenlétéről ismert énekes az USA olyan jelentős operaházainak rendszeres fellépője, mint a New York City Opera, a Dallas Opera és a Mississippi Opera. A lírai szoprán, Owens a Porgy és Bess produkcióval több mint húsz jelentős operaszínpadon lépett fel az Egyesült Államokban, Új-Zélandon, Egyiptomban és Nagy-Britanniában.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu