Hugh Jackman nem unja Farkast

Az X-Men Farkasa újabb saját filmmel tér vissza a mozikba. A címszerepet ismét az ausztrál színész vállalta a mától látható filmben.
Mit várhatnak a nézők a Farkastól?
– A film jóval később játszódik, mint az X-Men kezdetek: Farkas. A jövőben, egy egészen más világban találjuk Logant – a Farkast –, ahol új karakterek közt felvállalja önmagát. Rájön, hogy többé nem bujkálhat, vállalnia kell azt, aki valójában. Ez a történet egyértelműen a legszemélyesebb az eddigi vele kapcsolatos filmek közül, amelyben olyan mélyre kerül, amilyen mélyen eddig még nem láthattuk soha. A film kezdetén teljesen egyedül van, elvesztett mindenkit, nincs kibékülve magával, úgy érzi, eddigi élete csak rosszat és fájdalmat hozott neki, amiből elege van. Japánba azonban olyasmi történik vele, ami változtat ezen. Ennél többet nem árulhatok el.

Az évek során egészen biztosan közel került önhöz Logan karaktere. Hogyan látja őt?
– Rengeteg rosszat élt már meg. Nem jó fiú, de jó a szíve: nem állhatja az igazságtalanságot, kiáll azokért, akikért kell, de nem szeret hősként feltűnni, és mindig csak a saját törvényei szerint hajlandó dolgozni. Sokan kérdezték már, hogy nem unom-e még őt, de én nem érzem, hogy mindig ugyanazt kellene adnom ebben a szerepben, hiszen Loganben komoly mélység van. Az évek múlásával csak egyre jobban tisztelem őt.

Az ön által alakított Farkas karaktere milyen mértékben támaszkodik az eredeti X-Men képregényekre?
– Érdekes, de amikor először készültem ennek a szerepnek az alakítására, nem voltam képregényrajongó, nem is ismertem a karakter képregénybeli felépítését. Az első film rendezője, Bryan Singer nem engedte, hogy a forgatás idején képregények legyenek a közelünkben: attól tartott, hogy kétdimenziós karaktereket ültetnénk át a vászonra. Én azért titokban mégis beszereztem őket, meglepett a vizuális gazdagságuk. Sokat merítettem belőlük Farkas külsejét illetően. Ugyanakkor észrevettem azt is, hogy a történet szempontjából is nagyon sok van ezekben a képregényekben. Nem lehet véletlen, hogy Logan karaktere ötven évet megélt. A Japán saga című képregényt az elsők közt olvastam el, azonnal magával ragadott. Lauren Shuler Donnerrel hosszú évek óta álmodoztam a megfilmesítéséről, így számomra kifejezetten különleges ez a film. Ez az igazi Farkas.

Mennyire foglalkozik a képregények és filmek rajongóinak véleményével?
– Hallgatok rájuk, számomra érdekes, amit mondanak. A rajongók komoly ismeretanyag birtokában vannak, és azt hiszem, ha kritizálnak, okkal teszik. Korábban volt olyan, hogy úgy vélekedtek: még nem ismertük meg az igazi Logant. Azt kérdezték, hol van belőle a rosszfiú? Most megkapják. Ezért is nem Farkas 2., hanem Farkas a film címe.

Mit ad Japán a filmhez?
– A rajongóknak és azoknak is, akik most ismerkednek meg Logannel, fantasztikus hátteret ad az eseményekhez. Tíz vagy tizenegy alkalommal jártam már Japánban, csodás ország. Az emberek hihetetlenek, a kultúra sokszínű, más ez az ország, mint a világ bármely más része. Évszázadokon át teljes elszigeteltségben éltek itt az emberek, nem olyan régen vált az ország a világ közösségének részévé.

Logan megjelenése egészen más ebben a filmben, mint a korábbiakban…
– Kezdjük a hajjal. Ebben a filmben kétféle frizurával láthatjuk a Farkast – az egyikről nem beszélhetek, a másikat az előzetesben is láthatják. Ez hasonló a korábbi hajviseletéhez, csak kicsit rövidebb, mivel ez a film már inkább napjainkban játszódik – míg a legutóbbi a hetvenes években. Öltönyt is viselek, ám hadd nyugtassak meg mindenkit, ez nem Logan saját ruhája, és nem is az ő választása. Először és utoljára láthatják Logant Armaniban!

A filmet az a James Mangold rendezte, akivel korábban a Kate és Leopoldban már játszottak együtt…
– Bármilyen műfajhoz nyúl, nagyon sikeres lesz benne. Azt hiszem, filmjeinek közös vonása a mélység. Lauren Shuler Donnerrel arról beszélgettünk egyszer, hogy a rendező személyisége mindig rajta hagyja nyomát a filmen. Szerintem is így van, és ez esetben jól is jön ki a dolog. James Mangold úgy tud engem motiválni, ahogyan szinte senki más nem.

Névjegy – Hugh Jackman

1968-ban született Sydney-ben.

Középiskolásként fellépett a My Fair Ladyben, majd Sydney-ben tanult színészetet.

Feleségét, Deborra-Lee Furnesst a Correlli című sorozat forgatásán ismerte meg. Két adoptált gyermekük van.

Pályáját musicalszerepekkel kezdte, Olivier-díjat is kapott a londoni West Enden az Oklahoma! című darabban nyújtott alakításáért.

Filmes karrierjét az első X-Men film indította el 2000-ben.

Ismertebb filmjei: Kate és Leopold, Van Helsing, A tökéletes trükk, A forrás, Füles, Ausztrália, A nyomorultak, valamint az X-Men filmek.
A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu