Betiltottak Elijah Wood horrorfilmjét

Betiltottak Új-Zélandon egy Elijah Wood főszereplésével készült horrorfeldolgozást, annak "erőszakos képi világa" és "felzaklató erejű tartalma" miatt.
A döntés értelmében a Maniac című alkotást kizárólag fesztiválokon szabad levetíteni és nem sugározhatják az ország filmszínházaiban, illetve DVD-n sem jelenhet meg. A Frank Khalfoun által jegyzett filmben Wood egy Frank nevű sorozatgyilkos bőrébe bújik. A mozit forgalmazó Monster Pictures vezetőjét, Neil Foleyt "megdöbbentette" az új-zélandi döntés.

A filmet, amelyet korlátozott vetítésszámmal sugároztak márciusban Nagy-Britanniában, a tervek szerint július végén vetítik az Új-Zélandi Nemzetközi Filmfesztiválon. A rendezvény egyik munkatársa, Ant Timpson szerint az állami Film- és Irodalmi Osztályozási Hivatal attól tart, hogy a mozi "ártalmas lenne a közjóra".

Indoklásuk szerint a film nézőpontja és Elijah Wood pszichopata játéka több mint felkavaró és potenciális veszélyt jelenthet rossz kezekbe kerülve - mondta Timpson.

A Maniac című horror eredeti verziója, amelyet William Lustig rendezett, kultuszfilmmé vált 1980-as megjelenését követően. A remake vegyes fogadtatásra lelt Nagy-Britanniában. A The Observer kritikusa "nem szívesen látottnak" nevezte, míg a The Hollywood Reporter "szadista művészfilmes vérfürdőként" aposztrofálta az alkotást, annak 2012-es cannes-i vetítését követően.

A Monster Pictures internetes oldal szerint a cég "felkutat minden lehetőséget" a tilalom feloldására, habár saját bevallása szerint "jelenleg nem állnak túl jól a dolgok" - adta hírül a BBC hírportálja.

Cikk ajánló

 • Levehetik a fóliát a trafikosok

  A vita a kaposvári rablógyilkosság után indult meg arról, könnyű célponttá teszi-e a trafikokban dolgozókat, hogy az üzletekbe az utcáról nem lehet belátni.

 • Névcserés támadás

  Az elmúlt években országszerte számos közterület és közintézmény kapott új nevet, de a folyamatot sok helyen vita kísérte.

 • Sok dolgozó az átlagnál is kevesebbet pihen

  Kevés időt töltenek pihenéssel a magyar dolgozók, a legkevesebbet a fizikai alkalmazottak alszanak, ők a 6–7 órás országos átlagnál is kevesebbet.

 • Charlotte, a 6 millió fontos bébi

  Sokak szerint a brit kereskedők legalább annyira örülnek a kis hercegnő születésének, mint maga a család.

 • Gyula, a barátságos város

  Kiváló gasztronómiája, kulturális és szórakoztató programjai teszik teljessé Gyula idegenforgalmi kínálatát.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan