A komolyzene punkfesztiválja

Az augusztus 19-ig tartó Kaposfest egy egészen különleges fesztivál sajátos hangulattal, örömzenével és különleges, profi előadásokkal. Helyszíni beszámolónk következik.
A Kaposfest egy olyan fesztivál, ahol Vásáry Tamás világhírű zongoraművész atlétatrikóban próbál. Kelemen Barnabás hegedűművész és persze sokan mások beállnak a KaposHotelben játszó cigányzenekarba este játszani - örömmel, csak a szórakozás kedvéért. A KaposHotelben egyébként ebben az időben Horváth Gyula és zenekara a cigányzenekar. Akinek ez mond valamit, tudja mit jelent.

A próbán Katia Skanavi és Jose Gallardo együtt próbál mosolyogva egy Mozart négykezest. Kicsit szitkozódnak, Mozart írhatott volna könnyebbeket is.

A fő téren a fesztivál fotósa, Kálló Péter képei láthatók a galériában. Aztán a kiállítás néha átváltozik kaszinóvá, és szexi táncosok teste hívja fel a szenvedélyek napjára a figyelmet. Másnap Segal Viktor főz Rossini receptjeiből szívvel-lélekkel, mert Rossini amellett, hogy zenét szerzett, kiváló szakács is volt. Kokas Dóra strandpapucsban csellózik. 

De félreértés ne essék, amikor ezek a világhírű művészek csak erre az alkalomra közösen felállnak a színpadra, nincs kompromisszum. Felsír a hegedű, vagy megszólal egy quartett, és ellentmondást nem tűrően összpontosul minden figyelem a zenészekre, akik a lelküket teszik bele a komolyzene punkfesztiváljába.
A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu