Dakota Johnson lesz Anastasia A szürke ötven árnyalatában

Dakota Johnson amerikai színésznő kapta Anastasia szerepét E. L. James A szürke ötven árnyalata című bestsellerének filmváltozatában.
A trilógia brit szerzője honlapján ismertette, hogy az erotikus regény hősnőjét, Anastasia Steelt Johnson játssza, Christian Greyt pedig a „nagyszerű és tehetséges” brit színész, a 33 éves Charlie Hunnam alakítja a készülő filmben.

A szürke ötven árnyalata az irodalom szakos egyetemista Ansatasia és a karizmatikus vállalkozó, Christian szenvedélyes kapcsolatáról szól. A regény 2011-ben jelent meg, nyomban a bestsellerlisták élére került, és „kulturális jelenséggé” vált. A kritikusok által „mamipornónak” csúfolt munka James bemutatkozó írása. Nagy-Britanniában puhafedelű trilógia még soha nem érte el olyan gyorsan az egymillió eladott példányszámot, mint ez a trilógia.

A filmjogokat a Universal Pictures és a Focus Features szerezte meg.

A 23 éves Johnson – Don Johnson és Melanie Griffith lánya – korábban divatmodellként tűnt fel, majd színésznőként is kipróbálta magát, többek között az Ötéves jegyesség című vígjátékban szerepelt. Hunnamet legutóbb a Tűzgyűrű című filmben láthatta a közönség.

Az E. L. James valójában írói álnév: a trilógia Londonban élő szerzőjének igazi neve Erika Leonard.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu