Barry White posztumusz csillagot kap

Posztumusz csillagot kap Barry White, a legendás soulénekes a hollywoodi Hírességek sétányán. A csillag felavatását szeptember 12-én, a néhai sztár születése napján tartják.
Az énekes, akinek több mint százmillió albuma kelt el, tíz éve hunyt el 58 esztendősen.

A texasi születésű White gyerekkorától zenélt. Tizenhét évesen lopás miatt börtönbe került négy hónapra. A rácsok mögött hallotta Elvis Presley It's Now or Never című dalát, ami állítása szerint megváltoztatta az életét. Büntetése letöltése után felhagyott a bandázással és együttesekben kezdett énekelni.

A hetvenes években sikeres zenei producer lett, és szólókarrierje is fellendült, első Grammy-díjára azonban 2000-ig kellett várnia, és végül a Staying Power című lemezéért kapta.

A túlsúlyos sztár magas vérnyomásban és cukorbetegségben szenvedett, a veséjével is bajlódott. 2002 őszén szélütés érte, amelyből már nem épült föl teljesen. 2003. július 4-én veséje felmondta a szolgálatot és meghalt. 2004-ben posztumusz beiktatták a Tánczene Hírességeinek Csarnokába.

White hangját televíziós sorozatokhoz is kölcsönözte, és vendégszereplőként feltűnt a képernyőn az Ally McBeal című szériában.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu