Olasz dizájnmesterek az Iparművészeti Múzeumban

Olasz dizájnerek mintegy 120 műtárgya lesz látható az Iparművészeti Múzeum pénteken nyíló tárlatán. A kiállítás anyagának hétfői kicsomagolásán bemutatták Gaetano Pesce 2000-ben készült piros foteljét a hozzá tartozó lábtartóval, Alessandro Mendini 1978-as Proust-székét, valamint Vico Magistretti lámpáját 1977-ből.
A Design Hét kiemelt eseményeként nyíló kiállítás 21 neves olasz dizájner lakberendezési tárgyait munkáit vonultatja fel. Az Iparművészeti Múzeum (IM) üvegcsarnokában november közepéig látogatható kiállításon az olasz dizájn II. világháború utáni fejlődését mutatják be, különös hangsúlyt fektetve a hatvanas és kilencvenes évek közti időszak nemzetközileg is elismert olasz formatervezésére.

Jékely Zsombor, a múzeum főigazgató-helyettese elmondta, hogy az alkotók születési kronológiájának sorrendjében portrékon és videointerjúkon, valamint négy-öt meghatározó műtárgyon keresztül ismerheti meg a közönség az olasz mestereket. A tárlat anyaga a milánói Triennale Design Múzeumból érkezett Budapestre.
 

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu